Yoga

Al onze docenten zijn gecertificeerd.

Bij Pilago zien wij de buik, de onderrug en de bilspieren als centrum van kracht (chi), waardoor de rest van het lichaam vrij kan bewegen. Hierdoor resulteren de groepslessen in een sterk, soepel en goed gecoördineerd lichaam met een weldadig effect op de geest. Lichaamshouding en core conditie (buikspierkracht) zullen verbeterd worden, spiertonus en spieruithoudingsvermogen zullen toenemen, zo ook de lichaamsbewustheid. Stress, rugklachten en het risico op blessures zal verminderen door het regelmatig te beoefenen.

Lessen Beschrijving
Do-in
Do-In

Japanse yoga en zelftherapie voor het leren strekken van de meridianen. Deze zelfmassage techniek maakt het lichaam soepeler en kan pijn en andere klachten voorkomen en misschien wel genezen.

Do-in betekent letterlijk: 'de weg naar binnen'. De weg die leidt naar persoonlijke groei en ontwikkeling. De oefeningen zijn dan ook gericht op het in balans brengen van de Ki (= levensenergie). Hierdoor word je je bewust van je eigen energie, kunnen blokkades worden opgeheven en verbetert je lichaamshouding.

Yin Yoga
Yin Yoga bij Pilago

In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Het is dan ook het relatief rustige karakter van een Yin yogales dat de meeste deelnemers aanspreekt. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam.

Klassieke
Hatha yoga
Hatha yoga bij Pilago

Hatha yoga probeert het contact tussen lichaam en geest weer te herstellen en in balans te brengen.

Dit wordt gedaan door middel van lichaams-, ademhalings-, concentratie-, en ontspanningsoefeningen. Zo leer je je ook meer te ontspannen. Hierdoor ontstaat rust, ruimte, moed en kracht om het leven op een meer open, directe en onbevangen manier te ervaren, zodat je ook meer in harmonie met jezelf en met je omgeving kunt handelen.

Yoga, Pilates, Massages, Workshops in Wijk bij Duurstede in de buurt van Cothen, Langbroek, Rijswijk, Doorn, Maarn, Werkhoven en Odijk

Onze lessen: (Power)Yoga/Pilates, Yin Yoga, Do-in (yoga) en Hatha Yoga en pilago/pilates. Ook spirituele therapieen tegen Trauma's zoals (I.E.T. Therapie, Brainspotten en Access bars therapie), gewichtsconsulten en vele soorten massages.