December

Lichamelijke stress

Emoties en stress hebben veel invloed op je lichaam. Stress ontstaat doordat je iets moet doen waarvan je denkt het niet te kunnen of omdat je het niet wilt doen. Stress is niet altijd slecht, het helpt je ook goed te presteren. Let op! na een korte stress periode dien je ook weer je ontspanning te zoeken. Dit kan met yoga, meditatie, een boek lezen, wandelen, leuke dingen doen, enz. 

Lees verder >


 

Beluister de meditaties

hartmeditatie-bt  "Hart meditatie"
(3.30 min)
 Meditatie "Hemels" Meditatie "Hemels"
(11.14 min)

 


November

Positief zelfbeeld

Wat is nou eigenlijk een positief zelfbeeld? Waar toets je dit aan? Het is erg makkelijk om tegen iemand te zeggen dat hij/zij positief over zichzelf moet denken, het is lastiger om dit ook te doen! Het begint eigenlijk met zelfstudie. Of zoals ze in de yoga Niyama’s zeggen Svadhyaha (Zelfreflexie). Een positief zelfbeeld maakt je leven een stuk eenvoudiger. Je begint met naar binnen gaan en naar jezelf kijken. Wat maakt dat het niet gaat? Wat heb je nodig om dat te realiseren? Waar komt het vandaan? Wat is er met me gebeurd dat ik niet positief over mezelf denk? En het belangrijkste is, wat levert het me op om niet positief in het leven te staan?

Lees verder >


Orgaanklok

Oktober

Orgaanklok
Op welk tijdstip is welk orgaan archief en welke emotie hoort daarbij. In dit document kun je het lezen. 

Verder: Voedigsleer volgens de Chinezen; 

De herfst het element metaal, hier horen dikke darm en long meridiaan bij.
De smaak van het aarde element is scherp. Scherp zoals radijs, rettich, zwarte peper, mierikswortel, gember, lente ui en knoflook.  Dit helpt ook tegen verkoudheid....

lees verder >