6e Chakra Ajna

Ajna chakra

De zesde chakra oftewel Ajna

Ajna is je sacraal of 6e chakra het wordt ook wel voorhoofd chakra genoemd. Als het goed in balans is, straalt het de kleur indigo uit. Het ligt net boven de neusbrug en is verbonden met je zesde aura laag de laag van goddelijke liefde. De thema’s die bij dit chakra horen zijn, helderziendheid, intuïtie, empathische en telepathische vermogen. hier zit een grote valkuil als je de derde oog wilt ontwikkelen zal je eerst je andere Chakras in balans moeten brengen, om te zorgen dat je je gronding houdt en niet zweverig wordt.

Oefeningen om je 3e oog te balanceren

🦄 Affirmatie voor elke dag of Sankalpa voor Yoga Nidra

  • Mijn visie is helder en duidelijk.
  • Ik sta open voor de wijsheid van mijn intuïtie.
  • Ik volg/vertrouw mijn intuïtie.
  • Ik ben in staat om mijn visie te realiseren.
  • Ik beschik over een creatieve verbeelding.>
  • Ik volg het pad van innerlijke wijsheid

🦄 Kalesvara Mudra      Kalesvara mudra   

Chant aum mantra

 

 

🦄 Muziek voor derde oog chakra

Wil je meer leren over de chakra’s met yoga en meditatie? 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.