Ahimsa

Ahimsa, yoga, online yoga studio

Ahimsa vrij vertaald betekent geweldloosheid .

Ahmisa is een Sanskrietwoord dat universele liefde en mededogen betekent.  Het woord is afgeleid van het grondwoord himsa, wat pijn veroorzaken betekent, en het voorvoegsel a  wat niet betekent.

Liefdevol zijn

We zijn vaak niet liefdevol naar onszelf toe. Als je gedachten negatief zijn, zoals bijvoorbeeld bij teleurstelling, wrok of schuld, en als ook we je je schaamt, creëer je geweld naar jezelf. Als je iemand niet kunt vergeven voor iets dat ze je hebben aangedaan, of als je jezelf niet kunt vergeven voor iets dat je hebt gedaan, is dit een daad van geweld omdat het je liefde voor jezelf wegduwt.Online yoga studio, Ahimsa, yoga, pilates

Je verwachtingen

Als je teveel van jezelf verwacht en alle verantwoordelijkheid op je schouders neemt of als je verwacht dat de wereld volgens jouw ontwerp zal lopen, ben je ook niet liefdevol naar jezelf toe.  Je bent dan gewelddadig naar jezelf en naar de wereld toe. De oorlog die je in jezelf voert brengt geweld naar jou en je omgeving, waardoor je niet liefdevolle gevoelens kan ontwikkelen en je angstig en boos kan worden.

Hoe manifesteert het geweld zich

Als je bijvoorbeeld anderen ‘dingen’ kwalijk neemt, schept je een negatieve sfeer. Door ahimsa te beoefenen kan je innerlijke vrede vinden, en dan kan je ook tot vredige relaties met anderen komen. Geweld vermomt zich vaak en het uit zich dan in woorden, acties en zelfs in je niet uitgesproken gedachten. Omarm in plaats daarvan je innerlijke waarheid. Je waarheid en je geweldloosheid zijn een sterk paar die in zachtheid naar jezelf laten kijken.

Yoga om je te helpen

Yoga is een manier om toegang te krijgen tot Ahimsa in onze dagelijkse leven. Door yoga te beoefenen, kun je zonder oordeel je eigen innerlijke duisternis met liefdevolle aandacht confronteren. Dit maakt dan de weg vrij voor het transformeren van negatieve emoties.

Positieve intenties overstijgen je negatieve gedachten over jezelf en creëert vrede in de wereld om je heen.

Alle liefde begint met liefde voor jezelf


online yoga
Wordt ook lid van onze
online yoga studio!

Eén gedachte over “Ahimsa”

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.