Brahmacharya

Brahmacharya, online yoga studio, yoga

Brahmacharya is een Sanskriet woord dat allerhoogste toewijding betekent. Het is de kunst om je energie juist te gebruiken, het in stand houden ervan en het niet uitputten van je vitaliteit.

Aandacht en focus

Je niet laten meeslepen door je obsessies. Je mag genieten van je momenten maar daarna loslaten. Ook loslaten wat je negatief beïnvloed, want alles wat je aandacht geeft groeit. Je leven alleen maar vullen met verlangens geeft geen ruimte aan het alleen maar “ zijn”. Probeer je aandacht en focus te houden, je niet te versnipperen in allerlei bijzaken waardoor je halfslachtig je hoogste ideaal uitvoert. Als je dat lukt zal je energie groeien, maar als je geen aandacht en focus aan je ideaal schenkt dan lekt je energie weg en zal je uitgeput raken

Energie

Door Brahmacharya te zien als ‘het goed gebruiken van je energie’, gaan we nadenken over hoe we onze energie daadwerkelijk gebruiken en sturen.  Breng jezelf niet in verleiding om naar materiële zaken te zoeken of afleidingen buiten jezelf te gaan zoeken maar in plaats daarvan naar het vinden van vrede en geluk in jezelf. Weet je, de materiële zaken en uitjes die op dat moment geweldig lijken zijn uiteindelijk vluchtig. Het is een tijdelijk verlangen die als je wegloopt je verlangen niet echt heeft weggehaald. Het gevoel van vrede en geluk zit in je hart dus niet in uiterlijkheden. Ik zeg niet dat je niet mag genieten van leuke dingen doen maar hou wel in de gaten waarom je het doet en dat het altijd maar een tijdelijk heerlijk gevoel geeft.

Brahmacharya, online yoga, yoga, pilatesYoga om je te helpen

Om de beste versie van jezelf te zijn en je energie op de juiste manier te gebruiken, moet je allereerst luisteren naar wat je lichaam nodig heeft. Om je boodschap naar de wereld te kunnen verspreiden en echt het meeste te halen uit wat je leert van je yogabeoefening, moet je genoeg energie in jezelf hebben.

Het is belangrijk dat je je richt op energie dat je positief laadt, Door yoga beoefening kan je je humeur en je energie veranderen in iets wat als positief wordt ervaren waardoor je energie groeit. Als je veel stress hebt omdat het allemaal anders loopt dan je het hebt voorzien is het een goed moment om te gaan mediteren of een online yoga les te gaan volgen om je energie weer licht te maken en je zware energie te kunnen gronden en af laten vloeien.

De beproeving maakt deel uit van de toewijding.
Philip Roth (schrijver)


online yoga
Wordt ook lid van onze
online yoga studio!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.