Brainspotten een effectieve therapievorm

Brainspotting

Wat is Brainspotting?

Brainspotting is een heel effectieve therapievorm voor de verwerking van trauma en andere blokkades, die zich aan ons cognitieve en verbale bewustzijn onttrekken. Het heeft een positief effect op onze kwaliteit van leven  maar ook van alle dag hierdoor werkt het ook heel goed als je je prestaties wilt verbeteren bijvoorbeeld voor artiesten, sporters en executives.

Brainspotting is een psychotherapeutische methode die zich richt op het verwerken van bewuste en onbewuste blokkades die ons dagelijks functioneren op een negatieve wijze beïnvloeden. Het is een laagdrempelige methode voor verwerking van angstaandoeningen, stressgerelateerde klachten, lichamelijke klachten, hechtingsproblematiek, verslavingen, ADHD, autistische aandoeningen en alle andere blokkades die ons funktioneren en presteren negatief beïnvloeden. Brainspotting is uitstekend te combineren  met andere therapievormen, maar kan ook op zichzelf gebruikt worden.

Oog positie

Als iemand over iets praat, kijkt hij of zij naar een bepaald punt. Als die oogpositie op dat punt vastgehouden wordt, raken belangrijke gebieden in de hersenen gestimuleerd waardoor informatie die in die gebieden in de hersenen en in het lichaam ligt opgeslagen in de vorm van onverwerkte ”informatie-capsules” worden aangesproken en zich gaan oplossen. Oftewel: Waar we kijken bepaalt hoe we ons voelen. 

De voordelen van Brainspotting:

  • Voor alle leeftijden geschikt ook  kinderen.
  • Effectief bij veel aandoeningen zowel op lichamelijk als psychisch gebied
  • Nadruk op neurofysiologie en minder accent op cognitie en verbale vermogens van clienten
  • Diep bereik in de bewuste en onderbewuste gebieden van de hersenen ( prae-cognitieve en prae-verbale gebieden)
  • Geen noodzaak om over de problemen te kunnen of moeten praten
  • Minder risico op hertraumatisering
  • Blijvend en diepgaand resultaat op het gebied van kwaliteit van leven en performance
  • Kortdurende interventieperiodes.

“Waar wij naar kijken beïnvloedt hoe we ons voelen”

Elke levensgebeurtenis die lichamelijk of emotioneel letsel veroorzaakt, waarbij iemand zich door pijn of verdriet overweldigd voelt, machteloos of gevangen, kan zich ontwikkelen tot een blokkade in ervaring. Dit trauma wordt vastgehouden in het lichaam en in de geest. Dan is Brainspotting een effectieve therapievorm.

Hoe werkt Brainspotting?

‘Brainspotting’ is een fysiologisch hulpmiddel dat een diepgaande psychisch en lichamelijk effect genereert. ‘Brainspotting’ werkt met het diepste gedeelte van ons brein en lichaam door de directe toegang tot autonome en limbische systemen in het centrale zenuwstelsel.  Niets kan de plek innemen van een volwassen, verzorgende, helende aanwezigheid en het vermogen om een ander lijdend mens in een veilige, vertrouwde relatie te betrekken, waar hij of zij zich gehoord, geaccepteerd en begrepen voelt.

Voor wie is Brainspotting geschikt?

Brainspotting is een manier van behandelen die zich uitstekend laat integreren in – en combineren met diverse andere psychotherapeutische en lichamelijke behandelmethodes. Het kan een aanvulling zijn op verschillende coaching-technieken die zich richten op angsten (bv faalangst) en andere psychische blokkades. Daarnaast kan Brainspotting handig zijn bij andere therapieën zoals acupunctuur, bio-feedback, fysiotherapie, haptonomie, chiropractie etc.. Kortom: ‘Brainspotting’ vormt een waardevolle  behandeling bij de grote reeks medische, fysieke en psycho-emotionele vraagstukken waar gezondheidsprofessionals dagelijks mee geconfronteerd worden. Brainspotting werd in 2003 bij toeval ontdekt door David Grand Phd.

Conclusie: Brainspotting is een heel effectieve therapievorm voor de verwerking van trauma en andere blokkades

Tarieven

Kindersessie  45 min.  € 45,-
Standaard sessie  60 min.  € 60,-
5-rittenkaart  5 x 60 min.  € 270,-

Incl. 21% btw