Brainspotten

Brainspotting

Wat is Brainspotting? Online of op Bij Pilago

Brainspotting is een heel effectieve therapievorm voor de verwerking van trauma en andere blokkades, die  in je automatische systeem zitten. (Voorbeeld als iemand tegen je zegt dat je dom bent dan reageer je boos zonder erover na te denken.)

Brainspotting is een psychotherapeutische methode die zich richt op het verwerken van bewuste en onbewuste blokkades die ons dagelijks functioneren op een negatieve wijze beïnvloeden. Het is een laagdrempelige methode voor verwerking van angstaandoeningen, stressgerelateerde klachten, lichamelijke klachten, hechtingsproblematiek, verslavingen, ADHD, autistische aandoeningen en alle andere blokkades die ons funktioneren en presteren negatief beïnvloeden. Brainspotting is uitstekend te combineren  met andere therapievormen, maar kan ook op zichzelf gebruikt worden.

Oog positie

Als iemand over iets praat, kijkt hij of zij naar een bepaald punt. Als die oogpositie op dat punt vastgehouden wordt, raken belangrijke gebieden in de hersenen gestimuleerd waardoor informatie die in die gebieden in de hersenen en in het lichaam ligt opgeslagen in de vorm van onverwerkte ”informatie-capsules” worden aangesproken en zich gaan oplossen. Oftewel: Waar we kijken bepaalt hoe we ons voelen. 

De voordelen van Brainspotting:

  • Voor alle leeftijden geschikt ook  kinderen.
  • Goed in te zetten bij veel aandoeningen zowel op lichamelijk als psychisch gebied
  • Diep bereik in de bewuste en onderbewuste gebieden van de hersenen ( reptielen brein)
  • Geen noodzaak om over de problemen te kunnen of moeten praten
  • Minder risico op hertraumatisering
  • Blijvend resultaat op het gebied van kwaliteit van leven
  • Kortdurende behandelperiodes.

“Waar wij naar kijken beïnvloedt hoe we ons voelen”

Elke levensgebeurtenis die lichamelijk of emotioneel letsel veroorzaakt, waarbij iemand zich door pijn of verdriet overweldigd voelt, machteloos of gevangen, kan een blokkade worden. Dit trauma wordt vastgehouden in het lichaam en in de geest. Dan is Brainspotting een effectieve therapievorm.

Conclusie: Brainspotting is een heel effectieve therapievorm voor de verwerking van trauma en andere blokkades. Het heeft een positief effect op onze kwaliteit van leven. Hierdoor werkt het ook heel goed als je je prestaties wilt verbeteren bijvoorbeeld als artiest, sporter of manager.

Tarieven

Kindersessie  45 min.  € 45,-
Standaard sessie  60 min.  € 60,-
5-rittenkaart  5 x 60 min.  € 270,-

Incl. 21% btw