Imbolc; feest van een nieuw begin

Heb jij ook al weer zo’n zin in de lente? In een nieuw begin van het groeiseizoen? Wil je nu ook wel weer af van dat slome wintergevoel? Doe mee met de Imbolc workshop, het Keltisch begin van de lente. 

Imbolc is het feest van het nieuwe begin dat gevierd wordt op 1 en 2 februari. Zo rond deze tijd van het jaar beginnen in de natuur de sapstromen weer op gang te komen. De sneeuwklokjes en krokusjes bloeien. Letterlijk betekent imbolc: in de buik. Dit verwijst naar de aarde, waarin de zaden beginnen te ontkiemen in deze tijd van het jaar. Dit is de tijd om ook in jezelf te kijken naar wat je dit jaar wilt gaan zaaien en oogsten. Ook een goed moment om te beginnen met de voorjaarsschoonmaak. Zodat je opgeruimd het nieuwe groeiseizoen in kunt gaan. In deze workshop gaan we bezig met de innerlijke en lichamelijke schoonmaak. Met yogahoudingen voor water om te helpen bij de schoonmaak en het hout element voor het starten van je innerlijke groei. We gaan van yin langzaam naar yang.  In de opstellingen kijken we wat jouw verlangen is, welk nieuw begin je wilt maken en wat je daarvoor nog mag loslaten.

Na deze workshop voel je je vernieuwd en vitaal, je levensenergie wil weer naar buiten. Je hebt weer zin om actief te zijn. Je hebt er geen ervaring voor nodig. Alleen een open mind en de bereidheid om eerlijk naar jezelf te kijken, te voelen en de diepte in te gaan.

Geef je hier op

 

 

Je leert ook de magie van tuina punten van het hout element, die je kunt stimuleren om  jezelf lichamelijk en energetisch te ondersteunen met gebruik van de essentiële oliën van het hout element. Volgens het Taoïsme zullen de aroma’s je ziel raken.

De Yogasessies zijn een mooie aanvulling op Imbolc

yoga, pilago, pilatesHet Water element slaat veel van de energiereserves van mensen op. Daarom is rust cruciaal in de winter. Door overwerk en slaapgebrek in deze tijd van het jaar wordt het waterelement en vooral je niermeridiaan gemakkelijk uitgeput.

Het element Water stroomt. Water beweegt moeiteloos en neemt de exacte vorm aan van wat het ook bevat. Een uitgebalanceerd waterelement kan soepel door het seizoen bewegen met kracht, moed en wilskracht. Er is een gevoel van flow en gemak, en een afstemming op iemands doel of bestemming.

De workshop vindt plaats in Wijk bij Duurstede met maximaal 10 personen. Esther en Christel  hebben genoeg tijd om iedereen te helpen. Na betaling ben je akkoord gegaan met de algemene voorwaarden en is je plek gereserveerd.

Geef je hier op

Je natuurdocenten voor deze dag

Esther van der WijkChristel Potasse Esther Links en
Christel Rechts

You cannot copy content of this page

%d bloggers liken dit: