Je vleugels Serratus Anterior

je vleugels, serratus anterior, yoga, yoga Wijk bij Duurstede, massage, massage Wijk bij Duurstede.

De serratus anterior (Grote voorste zaag spier) lijken op een vleugels, ze liggen zowel rechts als links naast de wervelkolom tegen je ribben aan. Ze zorgen voor de verbinding van je schouderbladen met je bovenste 9 ribben. Deze spieren zorgen ervoor dat je schouderbladen kunnen bewegen en dat je ruimte tussen je ribben hebt. Tevens als deze spier soepel blijft helpt het je bij het beweeglijk houden  van je nek schouder en trapezius zodat je meer openheid in je borst en bovenrug  hebt.

Fysiek zijn deze spieren verantwoordelijk voor het omlaag brengen, naar voren brengen en stabiliseren van je schouderbladen, en niet onbelangrijk het helpt je ook met ademen. 

Energetisch zijn dit spieren die je helpen je hart centrum en je metaal element te openen en meer energie in je boven lichaam geeft. Je kan meer energie in je armen en handen laten stromen. Dit zorgt er dan weer voor dat je in zachtheid diep kan ademen en je vleugels kan uitspreiden.

Emotioneel brengt deze spier, doordat het je hartcentrum opent, je een gevoel van liefde, acceptatie, een betere humeur, en de mogelijkheid om uitdagingen beter aan te kunnen. Als je hartgebied onder stress staat kan je last hebben van angst en wantrouwen. Openen van je hartcentrum is belangrijk om innerlijke rust te ervaren. Dus figuurlijk je vleugels (serratus anterieor) uitslaan. Geeft je de steun in je rug die je nodig hebt.

We hebben ook een online les tegen pijn in je schouders

Een energetische en fysieke massage van 60 min

Lid worden om deze problemen fysiek op te lossen

Oefeningen om je vleugels te versterken en soepel te maken

De danser  brug 1 de heldenhouding

 

Met dank aan: Alberto Paganini

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.