Psoas

De psoas-spier is een van de belangrijkste spieren in uw lichaam. Het ligt diep in het centrum van je bekken en verbindt je dijbeen met je onderrug.

Hoewel dat misschien vreemd klinkt, is het enger hoe het mogelijk onze mentale toestand zou kunnen beïnvloeden als het te strak wordt. Diegenen die spierpijn verlichting van de psoas zoeken, voelen zich niet alleen beweeglijker in hun heupen en onderrug, maar voelen zich ook minder angstig.

Volgens sommigen, is de psoas-spier de “spier van de ziel”, en door hem te ontspannen, kun je je opnieuw verbinden met jezelf, je lichaam en je in balans voelen

De psoas is ook gekoppeld aan het diafragma met bindweefsel, wat invloed heeft op onze angstreflex en ademhaling. Dit komt omdat de psoas direct gekoppeld is aan het reptielen-brein, het oudste deel van de hersenstam en het ruggenmerg.

De essentiële rol van de Psoas-spier is. Rechtop kunnen staan. Dit ​​wordt mogelijk gemaakt door de curve in onze onderste rug, die het gewicht erboven draagt. De psoas-spier helpt bij het maken van deze curve, omdat de bevestiging aan de onderste lendenwervels deze wervels zowel naar voren als naar beneden trekt. De psoas-spier helpt ons ook om te lopen. Tijdens het lopen sturen de hersenen signalen naar de zenuwen die de psoas-spier aan het werk zet, zodat je been naar voren en naar achteren moet bewegen Dus elke keer dat je een stap vooruit zet, kun je dit aan je psoas-spier danken!

We hebben ook een online les om het los te maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.