Sport therapie

Sport therapie is er voor iedereen. Binnen de sporttherapie worden klachten behandeld van het bewegingsapparaat. Klachten die bijvoorbeeld zijn ontstaan door een blessure of overbelasting of uit het niets.

Het uitgangspunt om te behandelen is het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen. Samen met de therapeut wordt er gedurende de behandelingen bekeken welke factoren het herstel belemmeren. Denk daarbij aan bewustzijn, beweging, ergonomie, ontspanning en voeding

Indien er meer kennis vereist is, wordt er doorverwezen naar een arts of specialist.

Afspraak maken 

Samen brengen we de behandelvraag, de klachten, de wensen en verwachtingen in kaart. We maken dan een behandelplan waarin wordt aangegeven wat er de komende tijd van 2 kanten verwacht wordt.

In de behandeling maak ik gebruik van verschillende massage technieken en behandelvormen. Ook kan er huiswerk meegegeven worden in de vorm van oefeningen.
De massagetechnieken waar ik gebruik van maak: fascie technieken

  • bindweefselmassage
  • triggerpoint therapie
  • sportmassage
  • gewrichtsmobilisaties

Sporttherapie heeft een connectie met sportmassage en fysiotherapie.

Binnen de sporttherapie en sportmassage ligt de focus meer op verschillende behandelvormen om het bewegingsapparaat te optimaliseren. Daarbij is de sporttherapeut opgeleid om therapeutisch te werken. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende behandelvormen die gecombineerd en afgestemd op de klant en het behandelplan voor een mooi resultaat kunnen zorgen. De sportmasseur behandelt en richt zich meer op de conditie en verzorging van de spieren. Bij de fysiotherapie ligt de focus meer op het zelf doen met behulp van oefeningen. De fysiotherapeut masseert steeds minder. Alle behandelaars hebben hun eigen expertise waarbij het van de klant afhangt wat het mooiste resultaat geeft.

Wanneer ga je naar de sporttherapeut?

Iedereen kan naar de sporttherapeut. Het kan een aanvulling zijn op andere therapie vormen zoals fysiotherapie. Zeker bij blessures en klachten die moeilijk herstellen kan een sporttherapeut zeker wat betekenen.

Vaak heb je na de eerste behandeling al een positief resultaat. Om een optimaal resultaat of volledig herstel te bereiken zijn vaak wel meer sessies nodig. Samen werken we eraan om de juiste balans te vinden is inspanning en ontspanning en om je lijf zo gezond mogelijk te houden.

Indien noodzakelijk verwijs ik je door naar fysiotherapeut, arts of specialist. Mocht je geïnteresseerd zijn maak dan een afspraak voor een massage van 60 minuten met Inge

Afspraak maken 

Sportieve groet van Inge Roeterd

You cannot copy content of this page