Tapas

Tapas, online yoga, yoga, pilates

Tapas is een Sanskrietwoord dat branden betekent. Het roept een gevoel van vurige discipline en/of passie op en wordt ook wel als warmte, zelfdiscipline en innerlijk vuur vertaald. Door tapas toe te passen in je leven, kun je een beheersing van je lichaam, je geest en je zintuigen bereiken.

Wat is er belangrijk

Laten we naar het woord innerlijk vuur kijken. Je innerlijke vlam motiveert je om te kijken wat echt belangrijk is in je leven, zoals het ontwikkelen van zelfdiscipline, moed om onzuiverheden weg te branden en passie om je ruimte te geven om je te ontwikkelen. Hoe vaak gebeurt het dat je ergens geen zin in hebt, maar het toch doet, omdat het goed is voor jou of voor het geheel.

Je innerlijke vuur

Als je niet je innerlijke vuur volgt, kan het zijn dat je ego de overhand krijgt. Er zal dan geen groei zijn, omdat je ego het prettiger vindt om lekker niks te doen en anderen het op te laten lossen. Je ego loslaten, is niet zo makkelijk want je hele leven draait eromheen. Je denken heeft meestal als eerste prioriteit: je behoeftes, je wensen en je verlangens. Waar je dat onvoorwaardelijk ziet, is bij moeders en hun pasgeboren kind waar ze dan helemaal in opgaan. Dat wil je voor je hele leven ontwikkelen met alles en iedereen, zonder oordeel te hebben. Met tapas schenk je onvoorwaardelijke liefde en onzelfzuchtige dienstverlening aan anderen. Bijvoorbeeld: “is er iemand die je op dit moment op een kleine manier kan helpen?” je zult versteld staan ​​hoeveel je voor anderen kunt doen.

Tapas, online yoga, yoga, pilates

Uitdaging

Het is zeker de moeite waard om over een hobbelige en uitdagende weg te reizen. Uiteindelijk zul je dan een plek van rust en vrijheid vinden. De lessen die je leert uit het aangaan van uitdagingen en angsten, hebben de neiging om een grootse en positieve invloed op je te hebben.

Yoga om je te helpen

Wanneer je tapas toepast in je yogabeoefening, wordt het een krachtig hulpmiddel om te transformeren. Het zorgt ervoor dat je warmte opbouwt; dat je letterlijk je gifstoffen wegbrandt en je lichaam zuivert. Zet de intentie neer om je te zuiveren in je yoga beoefening. Door dat je een lastige yoga beoefening doet, zorgt het ervoor dat je ondanks dat het oncomfortabel is doorzet en dat zorgt er weer voor dat je doorzettingsvermogen wordt geactiveerd. Zeer regelmatig yoga beoefenen, geeft je je basis om naar je bron te kunnen transcenderen. ✨✨

Een waardig doel maakt het leven verlicht,
puur en goddelijk. Zonder zo’n doel hebben
actie en gebed geen waarde. Leven zonder
tapas is als een hart zonder liefde.
BKS Iyengar


online yoga
Wordt ook lid van onze
online yoga studio!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.