Vinyasa Yoga

Ik wil me inschrijven

10 voordelen van elke dag Vinyasa Yoga:

Belangrijk is dan wel dat je goed naar de instructies van je docent luistert

1. Verbetert de flexibiliteit
2. Voor kracht en kernstabiliteit
3. Brengt je lichaam in vorm (H.I.I.Training)
4. Laat fysieke spanning los (spieren ontspannen)
5. Vermindert stress
6. Maakt je gelukkig
7. Vermindert het lichaamsvet
8. Verbetert je uithoudingsvermogen
9. Verbetert je focus en creativiteit
10.Is je blauwdruk van welzijn.


Waarom Vinyasa Yoga zo goed is voor je?

Vinyasa yoga (power yoga) is een van de modernere yoga vormen. En populair omdat het een atletische vorm van yoga is. Het is zeker voor mensen die een goede conditie hebben en zich minder met het Holistische deel bezig willen houden.

Vinyasa yoga is een cardio work-out
Veel houdingen worden staand uitgevoerd. Staande houdingen verbruiken veel energie. Doordat de houdingen sneller achter elkaar worden uitgevoerd, moet je hart ook harder werken.

Bij Vinyasa yoga is kracht en flexibiliteit de basis
In Vinyasa yoga is er veel aandacht voor kracht en flexibiliteit. Veel van de houdingen die je doet, komen uit de Ashtanga yoga. Deze vorm van yoga vraagt veel inspanning van het gehele lichaam. Ashtanga is een vorm van yoga die fysiek veel van je kan vragen. Ashtanga yoga is bedacht voor atleten (bijv. hardlopers). Het viel yogaleraren namelijk op dat atleten helemaal niet flexibel waren. Om te zorgen dat atleten de voordelen van yoga konden ervaren, werd Vinyasa yoga ontwikkeld.

Vinyasa yoga houdt zich bezig met het atletisch aspect
Vinyasa yoga is de enige yogavorm die heel weinig op heeft met de yogafilosofie. Andere vormen van yoga houden zich bezig met de mentale – en energetische gezondheid. Bij Vinyasa yoga gaat het vooral om het atletische aspect. Dus als je op zoek bent naar een goede work-out zonder ‘de yogacultuur’, dan is Vinyasa yoga een goed startpunt!