Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Beltane; “liefde”

1 mei; 10:00 tot 17:00

€95

Het feest van de liefde

Kan JIJ jezelf liefhebben?

Element Hout/Aarde

Wat is Beltane?

In de westerse spirituele traditie wordt op 1 mei Beltane gevierd, het Keltisch begin van de zomer, het feest van licht en leven. Laat je inspireren door het ritme van de natuur tijdens een dag-retreat bij Pilago. 

Beltane was een vuurfeest, waarbij vroeger vuren ontstoken werden voor vruchtbaarheid en reiniging als bescherming tegen ziekten. Beltane is ook het feest van de liefde. Tijdens Beltane werd met linten om een meipaal gedanst, ter ere van de vruchtbaarheid. Dit is de tijd om ook in je eigen leven te gaan zaaien, letterlijk en figuurlijk. Het moment om je levenskracht en liefde de wereld in te brengen, of dat nu de liefde voor jezelf, je gezin, of je werk is.

Kan JIJ jezelf liefhebben?

Je hart weet dat je het waard bent om lief gevonden te worden. Maar wat zijn we onaardig tegen onszelf. Ben je weleens bewust op gaan letten wat je allemaal over jezelf denkt? Dat zijn geen leuke gedachten en toch blijf je ze herhalen. Wil je een dag besteden aan het onderzoeken hoe je dat om zou kunnen draaien? We gaan door je hart te openen bij de dag retreat Beltane hier aan werken en je laten zien wie je bent in essentie.

Tijdens deze dagrecreant gaan we kijken wat de liefde aan jou wil laten zien. En hoe jouw levenskracht zich wil manifesteren, in de liefde voor JEZELF, je geliefden en je werk. In de yoga oefeningen ervaar je waar je vuur van aan gaat en waar je het nog meer ruimte kunt geven.

 

Je leert vandaag ook acupressuur punten van het hout element waar je vuur van aan gaat. dit stimuleer je om lichamelijk en energetisch je te ontwikkeling en te ondersteunen met gebruik van de  essentiële oliën van van het hout element. De aroma’s zullen je hersenen en je bloedbanen bereiken. Waardoor je essentie (ziel) wordt aangeraakt volgens het Taoisme. 

Aan het einde van deze dag voel je je lichter, levendiger en vol met ZELFLIEFDE. Je innerlijke vuur en passie is weer aangewakkerd.

Een dag-retraite bestaat uit diverse vormen van yoga en systemisch werk. Je hebt er geen ervaring voor nodig. Alleen de bereidheid om eerlijk naar jezelf te kijken en te  durven voelen wat je lichaam je te vertellen heeft. Christel en Esther begeleiden je daarin.

De Yogasessies zijn gericht op het Hout/Aarde element

yoga, pilago, pilatesHout element is de energie van nieuwe groei, die het gras door de sneeuw duwt, de takken uit oud hout en bladeren geeft. Het doet dit zodat de natuur de voeding kan opnemen die het nodig heeft om tot bloei te komen. De vogels zijn ook druk met een partner vinden  Dus wat doet je Hout energie? Het gaat vooruit, het is een directe assertieve energie die geen excuses aanbiedt om dingen uit de weg te duwen. De houtmeridianen geven ons de energie om nieuwe ideeën te hebben, vooruit gaan, plannen hebben, om te veranderen wie we zijn en meer vanuit je hart te werken, assertief zijn, om beslissingen te nemen, visie hebben en hoop te hebben voor onze toekomst.

Geef je hier op

Na inschrijving ben je akkoord gegaan met de algemene voorwaarden en is je plek gereserveerd.

Hoe ziet je dag er ongeveer uit?

9:30 Aankomst met Thee/Koffie
10:00 Voorstelrondje, en de vraag wat wil je transformeren.
10:20 Meditatie
10:45 15 minuten pauze
11:00 Yin-Do met ademwerk
12:00 Lunch.
13:00 Opstellingen met uitleg
15:00 Thee
15:15 Opstellingen
16:30 Yoga nidra

Esther van der Wijk

Christel Potasse Esther Links en
Christel Rechts

Gegevens

Datum:
1 mei
Tijd:
10:00 tot 17:00
Kosten:
€95
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Pilago
Keulenaar 44
Wijk bij Duurstede, 3961NM Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0622684380
Bekijk de site van Locatie