Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Imbolc; een nieuw begin

5 februari, 2023; 10:00 tot 17:00

€95

Imbolc is het feest van het nieuwe begin dat gevierd wordt op 1 en 2 februari. Zo rond deze tijd van het jaar begint in de natuur de sapstromen weer op gang te komen, het leven ontwaakt uit haar winterslaap. De sneeuwklokjes en krokusjes bloeien.

Letterlijk betekent imbolc: in de buik. Dit verwijst naar de aarde, waarin de zaden beginnen te ontkiemen in deze tijd van het jaar. Dit is de tijd om ook in jezelf te kijken naar wat je dit jaar wilt gaan doen, zowel privé als met je werk. En om een goede voedingsbodem voor die plannen te maken. Het is ook een goed moment om te beginnen met de interne voorjaarsschoonmaak. Zodat je opgeruimd het nieuwe groeiseizoen in kunt gaan. 

Element Water/Aarde

Je leert tijdens de Yin-Do yoga acupressuur punten van het water element, die je kunt stimuleren om lichamelijk en energetisch je te ontwikkeling en te ondersteunen met gebruik van de essentiële oliën van het metaal element. De aroma’s zullen je hersenen en je bloedbanen bereiken. Waardoor je ziel worden aangeraakt volgens het Taoisme.

Na deze workshop voel je je vernieuwd en vitaal, je levensenergie wil weer naar buiten. Je hebt weer zin om actief te zijn.

Om mee te doen heb je geen ervaring nodig. Alleen de bereidheid om eerlijk naar jezelf te kijken en te durven voelen welke boodschap je lichaam je te vertellen heeft. Christel en Esther begeleiden je daar in.

De Yogasessies zijn gericht op het Water/Aarde element

yoga, pilago, pilatesDit element slaat veel van de energiereserves van mensen op. Daarom is rust cruciaal in de winter. Door overwerk en slaapgebrek in deze tijd van het jaar wordt het waterelement en vooral je niermeridiaan gemakkelijk uitgeput.

Het element Water stroomt. Water beweegt moeiteloos en neemt elke vorm aan. Een uitgebalanceerd waterelement kan soepel door het seizoen bewegen met kracht, moed en wilskracht. Er is een gevoel van flow en gemak.

Geef je hier op

Na inschrijving ben je akkoord gegaan met de algemene voorwaarden en is je plek gereserveerd.

Hoe ziet je dag er ongeveer uit?

9:30 Aankomst met Thee/Koffie
10:00 Voorstelrondje, en de vraag wat wil je transformeren.
10:20 Meditatie en ademwerk
10:45 15 minuten pauze
11:00 Yin-Do met ademwerk
12:00 Lunch.
13:00 Opstellingen met uitleg
15:00 Thee
15:15 Opstellingen
16:30 Yoga nidra
Esther van der WijkChristel Potasse Esther Links en
Christel Rechts

Gegevens

Datum:
5 februari, 2023
Tijd:
10:00 tot 17:00
Kosten:
€95
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Pilago
Keulenaar 44
Wijk bij Duurstede, 3961NM Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0622684380
Bekijk de site van Locatie