Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Imbolc Workshop

6 februari, 2022; 10:00 tot 17:00

€125

Element Water/Aarde

Opstellingen, Ademwerk en Yin yoga ✨🧘🏼‍♂️🧘🏼‍♀️

Het feest van het nieuwe begin
Heb jij ook al weer zo’n zin in de lente? In een nieuw begin van het groeiseizoen? Wil je nu ook wel weer af van dat slome wintergevoel? Doe mee met de Imbolc workshop, het Keltisch begin van de lente. 

Imbolc is het feest van het nieuwe begin dat gevierd wordt op 1 en 2 februari. Zo rond deze tijd van het jaar beginnen in de natuur de sapstromen weer op gang te komen. De sneeuwklokjes en krokusjes bloeien. Letterlijk betekent imbolc: in de buik. Dit verwijst naar de aarde, waarin de zaden beginnen te ontkiemen in deze tijd van het jaar. Dit is de tijd om ook in jezelf te kijken naar wat je dit jaar wilt gaan zaaien en oogsten. Ook een goed moment om te beginnen met de voorjaarsschoonmaak. Zodat je opgeruimd het nieuwe groeiseizoen in kunt gaan. In deze workshop gaan we bezig met de innerlijke en lichamelijke schoonmaak. Met yogahoudingen voor water om te helpen bij de schoonmaak en het hout element voor het starten van je innerlijke groei. We gaan van yin langzaam naar yang.  In de opstellingen kijken we wat jouw verlangen is, welk nieuw begin je wilt maken en wat je daarvoor nog mag loslaten.

Na deze workshop voel je je vernieuwd en vitaal, je levensenergie wil weer naar buiten. Je hebt weer zin om actief te zijn. Je hebt er geen ervaring voor nodig. Alleen een open mind en de bereidheid om eerlijk naar jezelf te kijken, te voelen en de diepte in te gaan.

– Opstellingen
– Visualisaties
– Meditatie
– Meridianen Yoga
– Yoga Nidra

De Yogasessies zijn gericht op het Water/Aarde element

Dit element slaat veel van de energiereserves van mensen op. Daarom is rust cruciaal in de winter. Door overwerk en slaapgebrek in deze tijd van het jaar wordt het waterelement en vooral je niermeridiaan gemakkelijk uitgeput.

Het element Water stroomt. Water beweegt moeiteloos en neemt de exacte vorm aan van wat het ook bevat. Een uitgebalanceerd waterelement kan soepel door het seizoen bewegen met kracht, moed en wilskracht. Er is een gevoel van flow en gemak, en een afstemming op iemands doel of bestemming.

Geef je hier op

Na inschrijving ben je akkoord gegaan met de algemene voorwaarden en is je plek gereserveerd.

Hoe ziet je dag er ongeveer uit?

9:30 Aankomst met Thee/Koffie
10:00 Voorstelrondje, en de vraag wat wil je transformeren.
10:20 Meditatie en ademwerk
10:45 15 minuten pauze
11:00 Yin-Do met ademwerk
12:00 Lunch.
13:00 Opstellingen met uitleg
15:00 Thee
15:15 Opstellingen
16:30 Yoga nidra

Hits: 15

Gegevens

Datum:
6 februari, 2022
Tijd:
10:00 tot 17:00
Kosten:
€125
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Pilago
Keulenaar 44
Wijk bij Duurstede, 3961NM Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0622684380
Bekijk de site van Locatie