Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Samhain; een dag over loslaten

6 november; 10:00 tot 17:00

€95
dag retreat, yoga workshop

Loslaten vinden we vaak maar moeilijk, want hoe doe je dat, loslaten, als je geraakt bent? Veel oud zeer is moeilijk los te laten, want het voelt vaak zo oneerlijk of kwetsbaar. Toch is het van tijd tot tijd belangrijk om oude emoties en ervaringen los te laten, om ruimte te kunnen maken voor nieuwe dingen in je leven. Daarom geven we 6 november een dagretreat om je hierbij te ondersteunen. Tijdens deze dag staan we stil bij de cyclus van ons eigen leven. We kijken terug naar het afgelopen jaar, wat en wie hebben we verloren, welke oude patronen laten we nu echt los en wat nemen we mee naar het nieuwe jaar?

Wat neem je mee naar huis

SamhainAan het einde van de dag voel je je opgeruimder. Je hebt losgelaten wat je niet meer dient. En je voelt wat je mee wilt nemen het nieuwe jaar in. Zo kun je met een opgeruimd hoofd en meer rust in je lichaam de winter in.

Om mee te doen heb je geen ervaring nodig. Alleen de bereidheid om eerlijk naar jezelf te kijken en te durven voelen welke boodschap je lichaam je te vertellen heeft. Christel en Esther begeleiden je daar in.

Geef je hier op

Hoe ziet je dag er ongeveer uit?

9:45 Aankomst met Thee/Koffie
10:00 Voorstelrondje, en de vraag wat wil je loslaten?
10:30 Yin yoga, oefeningen rond elementen metaal/aarde
11:30 Creatief loslaten
12:00 Tuina punten
12:30 Lunch
13:30 Afscheid van het oude en visualisatie van het nieuwe
14:00 Systemisch opstellingen; loslaten en neerzetten van intentie voor het nieuwe jaar
15:45 Thee
16:00 Delen van ervaringen
16:30 Yoga Nidra
17:00 Einde van de dag

Geef je hier op

Wat is samhain?

Het Keltische jaarwiel begint ieder jaar met Samhain op 1 november. Het is het natuurlijk begin van de winter. Met Samhain begint ook het donkere seizoen, waarin alles tot rust mag komen. De bladeren zijn van de bomen, de energie trekt zich terug in de wortels. Dit is het seizoen om even stil te staan bij de cyclus van het leven. Nu kun je naar binnen keren, net als de natuur. Kom jij je ook laten inspireren door de natuur tijdens ‘Samhain bij Pilago?

 

De Yoga is gericht op het Metaal element

yoga, pilago, pilatesHet element Metaal staat voor afsluiting,  voltooiing van iets en het loslaten van de oude weg.  Maar ook voor verdriet. Verdriet is een emotie die hoort bij het loslaten en als je het toelaat schoont het je systeem op en versterkt het je zelfbewustzijn. Voor nieuwe ideeën is er nu een periode van wachten aangebroken.

Je leert ook tuina punten van het water element, die je kunt stimuleren om  jezelf lichamelijk en energetisch te ondersteunen met gebruik van de  essentiële oliën van het metaal element. Volgens het Taoïsme zullen de aroma’s je ziel raken.

Geef je hier op

Waar: Keulenaar 44 Wijk bij Duurstede

Na Inschrijving ben je akkoord gegaan met de algemene voorwaarden en is je plek gereserveerd.

Esther van der WijkChristel Potasse Esther Links en
Christel Rechts

Gegevens

Datum:
6 november
Tijd:
10:00 tot 17:00
Kosten:
€95
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.pilago.nl/inschrijven-workshops/

Locatie

Pilago
Keulenaar 44
Wijk bij Duurstede, 3961NM Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0622684380
Bekijk de site van Locatie