Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Yule; een dag over rust en bezinning

18 december; 10:00 tot 17:00

€95
jaarwiel thema dag Yule

Rust en focus vinden is moeilijk, want hoe doe je dat, je hoofd gaat vaak alle kanten op? Veel oud ervaringen zijn maar moeilijk los te laten, want het heeft je gevormd tot wie je nu bent.  Toch is het van tijd tot tijd belangrijk om oude emoties en ervaringen los te laten, om ruimte te kunnen maken voor nieuwe dingen in je leven. Daarom geven we 18 december een “jaarwieldag” om je hierbij te ondersteunen. Tijdens deze dag staan we stil bij de cyclus van je eigen leven. We kijken naar het nieuwe jaar, wat je wilt neerzetten en hoe je nieuwe prachtige ervaringen mag ontvangen.

Wat neem je mee naar huis

SamhainAan het einde van de dag voel je een diepe rust. Je hebt tijd gehad om te denken over wat je ziel wilt doen dit jaar. Je voelt wat er in je speelt om je plannen werkelijkheid te laten worden. Zo kun je met een duidelijk doel en in rust wennen aan je ideeën en alvast ervan genieten. Je lichaam en geest zullen gefocust zijn.

Om mee te doen heb je geen ervaring nodig. Alleen de bereidheid om eerlijk naar jezelf te kijken en te durven voelen welke boodschap je lichaam je te vertellen heeft. Christel en Esther begeleiden je daar in.

Geef je hier op

Hoe ziet je dag er ongeveer uit?

9:45 Aankomst met Thee/Koffie
10:00 Voorstelrondje, en de vraag waar wil je focus in?
10:30 Yin yoga, oefeningen rond elementen water
11:30 Creatief loslaten
12:00 Tuina punten
12:30 Lunch
13:30 Afscheid van het oude en visualisatie van het nieuwe
14:00 Systemisch opstellingen; focus en rust, je intentie voor het nieuwe jaar
15:45 Thee
16:00 Delen van ervaringen
16:30 Yoga Nidra
17:00 Einde van de dag

Geef je hier op

Wat is Yule?

Yule is in het jaarwiel de traditionele viering van de terugkeer van het licht, op de kortste dag van het jaar. Na midwinter worden de dagen langzaam weer langer. Toch moeten de koudste maanden nog komen.  In de natuur zien we dat ook. Dit is het seizoen om echt in diepe rust te gaan, uit te rusten voordat het voorjaar weer komt en alle groei en bloei weer veel energie zal vragen. Yule betekent letterlijk wedergeboorte, vernieuwing en hoop voor de toekomst.

Kom jij je laten inspireren door de natuur bij Pilago?

Geef je hier op

De Yogasessies zijn gericht op het Water element

yoga, pilago, pilatesDit element slaat veel van de energiereserves van mensen op. (Dus afvallen in de winter is Chinees gezien een heel slecht idee.) Daarom is rust cruciaal in de winter. Door overwerk en slaapgebrek in deze tijd van het jaar wordt het waterelement en vooral je niermeridiaan gemakkelijk uitgeput.

Het element Water moet stromen!  Een uitgebalanceerd waterelement kan soepel door de seizoenen bewegen met kracht, moed en wilskracht. Er is een gevoel van flow en gemak.

Je leert ook tuina punten van het water element, die je kunt stimuleren om  jezelf lichamelijk en energetisch te ondersteunen met gebruik van de essentiële oliën van het metaal element. Volgens het Taoïsme zullen de aroma’s je ziel raken.

Geef je hier op

Waar: Keulenaar 44 Wijk bij Duurstede

Na inschrijving ben je akkoord gegaan met de algemene voorwaarden en is je plek gereserveerd.

Esther van der WijkChristel Potasse Esther Links en
Christel Rechts

Gegevens

Datum:
18 december
Tijd:
10:00 tot 17:00
Kosten:
€95
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.pilago.nl/inschrijven-workshops/

Locatie

Pilago
Keulenaar 44
Wijk bij Duurstede, 3961NM Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0622684380
Bekijk de site van Locatie