3e Chakra Manipura en Lever

manipura

De derde chakra oftewel manipura.
Manipura

Oefeningen om je zonnevlecht te balanceren

🌻Affirmatie voor elke dag of Sankalpa voor Yoga Nidra

 • Ik eer mijn persoonlijke kracht.
 • Ik bereik wat ik wil met gemak en zonder moeite.
 • Mijn innerlijke vuur brandt alle obstakels op mijn pad weg.
 • Ik ben krachtig en in balans.
 • Ik vertrouw op mezelf en mijn vaardigheden.
 • Ik ben een transformatieve kracht.

Hakini Mudra🌻De Hakini Mudra hoort bij de zonnevlecht.

de mantra RAM en doe de Mudra

 

🌻Muziek voor zonnevlecht

🌻Edelstenen die de zonnevlecht herstelt.
Oranje calciet, Citrien, Amber Barnsteen en Tijgeroog

🌻De kleur warm geel balanceert de zonnevlecht, zoek kleding of nagellak die je kan dragen om te balanceren.

🌻Geuren die de zonnevlecht balanceert zijn
citroen, koriander en citroengras
Of bashya olie manipura

🌻Bachbloesem:
Rock rose:
Voor mensen die paniek hebben of in shock verkeren en de emotie niet goed kunnen verwerken.
Mimulus: Voor mensen die weten waar de angst vandaan komt maar het moeilijk kunnen overwinnen. vaak zijn het mensen die verlegen zijn en terug getrokken
Cherry Plum: Voor mensen die bang zijn hun verstand te verliezen, door irrationele gedachten. (Het wordt ook gebruikt bij heftige drift die veroorzaakt wordt door omstandigheden die niet veranderen.)
Aspen: Voor mensen die in angst leven maar niet weten waarom. Deze mensen zijn vaak paranormaal begaaft en weten niet goed hoe ze zich moeten afsluiten voor de omgeving
Red Chestnut: Voor mensen die overdreven bezorgd zijn over andere. Het geeft vertrouwen en leert loslaten van de personen die last hebben van die overbezorgdheid.

🌻Een kampvuur maken er omheen dansen. Van de zon genieten en wandelen. Doe iedere ochtend de zonnegroet.

🌻pranayama vuur ademhaling

🌻asanas

 • Zonnegroet (Surya Namaskar)Zonnegroet A
 • Boot (Paripurna Navasana) Boot houding
  In deze houding worden het lichaam en je benen gestrekt gehouden en vormt de romp een “V”  met de benen. Het hele gewicht van het lichaam wordt op de billen gebalanceerd met de voeten opgetild.
  Een aanpassing van de boothouding is de halve boothouding, waarbij je de knieën gebogen houdt en de schenen evenwijdig zijn aan de grond. Dit kan makkelijker aanvoelen, maar je bovenste buikspieren moeten harder werken.
 • Berghouding (Tadasana)Berghouding
  Sta met je voeten bij elkaar en laat je armen langs je lichaam rusten. Verleng uw ruggengraat door in te ademen door de kruin van uw hoofd naar de lucht te reiken. Richt je staartbeen naar de grond en trek je schouders naar achteren met een uitademing. Adem terwijl je de houding vasthoudt.
 • Kat-koehouding (Majaryasana/Bitilasana)cat cow
  Begin vanuit een handen-en-knieën-tafelblad met een inademing. De buik zakt naar de grond, waardoor een boog in de rug ontstaat, en het hoofd gaat omhoog als de blik naar boven wordt gericht. Adem uit terwijl je uitademt in kattenhouding. De kernspieren worden naar de ruggengraat getrokken terwijl de rug rondgaat en het hoofd zachtjes naar de grond loslaat.

De tekenen van 3e chakra in onbalans

Zenuwachtigheid en rusteloosheid je chakra is waarschijnlijk te ver open hierdoor kan de levensenergie niet goed worden verdeelt.

Paranormale bewustzijn deze zit in je 3e chakra. Je gevoeligheid hiervoor wordt hier geregeld. 

Persoonlijke kracht als je niet voor jezelf durft op te komen of altijd ten strijden te trekt is er geen balans. Waar het omgaat is dat er balans is zodat je levensenergie op de juiste manier gebruikt wordt.

Zelfvertrouwen laat zien dat je zelfvertrouwen hebt en dat je daar voor wil vechten. jou positieve uitstraling zal resoneren en mensen naar jou positieve energieveld brengen.

Balans Stabiliteit en zekerheid is belangrijk dit kan er alleen zijn als je energie goed doorstroomt. Zorg er dus voor dat je blokkades of disharmonie oplost.

De derde chakra archetypen

De Bediende

De bediende ziet niet wat zij waard is kan hierdoor niet in zijn kracht staan. Deze persoon doet zijn werk goed maar wordt daarbij niet opgemerkt. Zij vindt het prima dat ze niet wordt opgemerkt en dat zij haar werk kan doen. Ze trekt zich altijd terug en blijf op de achtergrond ze is goed in kracht geven aan een ander door ze op te hemelen terwijl dit misschien helemaal niet klopt. Wij gezonde relaties geef je complimentjes en eer aan deze persoon.

Dus als je afhankelijk bent van erkenning van anderen, is het belangrijk dat je dat in je zelf gaat zoeken wil je dan je kracht uit om uit deze archetypen te komen. In deze afhankelijke staat heb je altijd iemand anders nodig om gelukkig te zijn en je goed te voelen. Eigenlijk hoef je niks te doen om van gehouden te worden of om gezien te worden je waarde is niet wat je doet maar wie je bent. De ego van de dienaar is niet goed geankerd in het zelf en heeft hierdoor geen solide grenzen hierdoor kan je ziektes die met de derde chakra te maken krijgen zoals bijvoorbeeld een maagzweer migraine en de slechte spijsvertering

Hoe zorg je voor jezelf, eerst kijken wat jou voedt zodat je de kracht uit jezelf weer terug kan krijgen kijk waarom je erkenning en goedkeuring buiten jezelf zoekt? Wat gebeurt er als je het jezelf gunt? Ben je zover dat je negatieve gedachten kan loslaten zodat je niet hoeft te worstelen ongelukkig te zijn met jezelf.

De strijder

De strijder laat ons de held zijn we hebben controle, geven uiting aan onze wilskracht en leven vanuit een solide gevoel Van persoonlijke kracht in werk de laatste is en de wereld om je heen. Dus hoe meer je jezelf toestemming geeft om je goed te voelen in je eigen energie, hoe meer je persoonlijke kracht vergaard.

Bestrijder is een sterke archetypen die op intuïtie vertrouwd en heeft een positieve zelfreflectie over zelfvertrouwen eigenwaarde en persoonlijke kracht. De focus is op dat we de beste zijn in wat we kunnen zijn. Het is de bedoeling dat je je werk en vrije tijd in vult met dingen die je energie geven. Ga staan voor wie je bent niet voor wat je doet. 

De geest van de strijders zal je blijven uitdagen in de vorm van afwijzing en tegenwerking. Het laat de strijder weer zijn innerlijke kracht naar boven brengen zodat

zijn eigenwaarde hierdoor kan ontwikkelen om verder te groeien in wijsheid en persoonlijk ontwikkeling

De leverenergie is gelinked aan Manipura
Leverenergie in onbalans geeft boosheid

De lever is belast met het reguleren en opslaan van bloed en het vrij laten stromen van de energie. Bij een goede leverfunctie is er voldoende energie en goede voeding van pezen en spieren, ook de menstruatie verloopt zonder problemen. De lever heeft een relatie met de nagels en de ogen.

Symptomen van een goede leverenergie:

 • zelfverzekerd
 • rustig
 • vriendelijk
 • tevreden
 • sociaal

Symptomen van een zwakke leverenergie:

 • Je schaamt je snel
 • Snel geïrriteerd.
 • Overtuigingen die gebaseerd zijn op je achtergesteld voelen t.o.v. anderen.
 • snel last van spierpijn.
 • Ogen functioneren minder dan normaal.
 • Snel last van je maag.
 • Last van nachtmerries en slaapt erg onrustig.

Door te bewegen laat je de leverenergie weer stromen, doe Yoga, Pilates fietsen, wandelen,  doe het voor de lol en niet prestatiegericht. Leg de lat wat minder hoog, relativeren mag, alles hoeft niet perfect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.