Chinese Voetmassage

Word jij ook zo onwijs gelukkig als iemand je voeten masseert? Ik wel! Het is nog fijner als je weet dat het ook nog veel voor je lichaam doet

Volgens de geschiedenis van de Chinese geneeswijze werd voetmassage veel eerder toegepast dan andere Chinese geneeswijzen zoals acupunctuur en het gebruik van geneeskrachtige kruiden.  De Chinezen kwamen er achter dat pijn en ongemak dat door trauma veroorzaakt wordt, zoals blessures of ziektes, kunnen worden verbeterd door bepaalde punten op je voet of hand te behandelen.

Door Chinese voetmassages, voetenbaden en op steppingstones te lopen kun je dus je gezondheid verbeteren. Door verschillende therapieën (massages en yoga) te volgen, wordt je lichaam gestimuleerd om te herstellen en te helen.

Chinees gezien is een Voetmassage goed om je bloed- en lymfecirculatie te verbeteren. Door een verbeterde bloed- en lymfecirculatie kun je meer afvalstoffen afvoeren. Het vermindert vermoeidheid en het verbetert je afweersysteem. Door teveel afvalstoffen in je bloed en lymfeklieren kun je ook spierzwakte of spier stijfheid ervaren. Als je depressief bent kan de vermoeidheid zelfs nog erger aanvoelen.

De massage die wordt gegeven bij Pilago is zeker ontspannend. Er wordt aandacht besteed aan het Hout, Aarde en Water element. Ik masseer op je voet de hoofdzone, de spijsverteringszone en de ontgiftingszone. Je zult na de massage genoeg moeten drinken om al de afvalstoffen te kunnen afvoeren. Het is mogelijk dat je urine na de behandeling donker is of sterk ruikt; dit is dan omdat je aan het ontgiften bent.

 

You cannot copy content of this page

%d bloggers liken dit: