Artrose Pilates

Het artrose proces kun je afremmen en klachten kun je verminderen door een gezond gewicht, een gezonde leefstijl, gezonde voeding en gerichte training.

Artrose pilates is een uurtje waarin je met gerichte oefeningen je lichaam weer in balans brengt zodat bewegen steeds minder pijn doet. Je werkt in je eigen kunnen, zodat je beweegt zonder pijn. Je gaat aan de slag met oefeningen voor thuis, buiten en bij Pilago en je gaat je bezig houden met goede voeding. Hierdoor maak je je gewrichten weer soepel en houdt ze ook zo. Daarnaast versterk je je spieren in de juiste houding en verstevigen je je gewrichten en je botten. Dit allemaal om een operatie eventueel te kunnen voorkomen

Artrose Pilates is in de loop der jaren beter geworden door ervaring, advies, kennis en studie van ervaren fysiotherapeuten, voedingsdeskundigen en artsen, ervaringsdeskundigen (klanten): mensen die hun kennis hebben gebundeld en die uit ervaring weten dat dit werkt.

De oefeningen zijn erop gericht om je te mobiliseren door de kapsels en het bindweefsel rondom het gewricht op te rekken. Deze oefeningen corrigeren het gewricht waardoor ze weer in de normale stand gaan staan en bewegen. Door middel van fietsen zorg je ervoor dat met name in het kniegewricht en heup gewricht de gewrichtssmering wordt aan gezet, waardoor er meer “synovia” wordt aangemaakt.

Met je voeding kun je kijken wat je gewricht soepel houdt of juist remt. Daarnaast kun je ook behandeld worden met onze massagetechnieken waardoor het vocht sneller wordt afgevoerd.

Artrose pilates is voor iedereen die moeite heeft met bewegen, waarin je beperkt wordt in het dagelijks leven en waarin je zeker als je ouder wordt merkt dat je lichaam stroever wordt.

We Kunnen er niet voor zorgen dat je de marathon van Rotterdam of Amsterdam uit kunt lopen maar ik kan er wel voor zorgen dat je weer een rondje KUNT lopen.
De les wordt gegeven op woensdag van 9:00 -10:00 en van 18.45-19.45.

Een proefles volgen

 

You cannot copy content of this page