Cacao bliss / plantmedicijn ceremonie

Ontdek de helende kracht van Plantmedicijnen

Een Cacao bliss is een bonbon en bevat de volgende substanties: ceremoniële raw cacao, psilocybine (van mushrooms) en (Banisteriopsis) Caapi en kruiden en specerijen. Psilocybine is een natuurlijk, hallucinogeen voorkomende stof en wordt geproduceerd door honderden verschillende schimmels, waaronder ook mushrooms. De omzetting in het lichaam werkt als agonist op de seretonine receptor waardoor deze wordt geactiveerd. Daarmee heeft het dus een vergelijkbare werking als de neurotransmitter serotonine in ons lijf. Caapi wordt van oorsprong gebruikt om ayahuasca te maken, wat wordt gezien als de ‘plantleraar’ onder de inheemse volkeren. Het gebruik van ayahuasca is in Nederland helaas verboden maar het gebruik van Caapi daarin tegen niet. Het is een natuurlijk product en werkt als monoamine oxidaseremmer (MAO-remmer) waardoor de afbraak van o.a. de neurotransmitters serotonine, noradrenaline en dopamine wordt geremd en de beschikbaarheid voor het zenuwstelsel verhoogd. Binnen Cacao Bliss zorgt Caapi er vooral voor dat het een meer controleerbare trip wordt in tegenstelling tot het gebruik van ayahuasca.

magic mushroom ceremony De combinatie van deze stoffen maakt het mogelijk om een prachtige reis in jouzelf te maken waarin je gedragen en begeleid wordt door de spirits van Cacao Bliss.

De chocolaatjes die wij gebruiken tijdens de reis dragen warmte en liefde in zich en helpen de verbinding met je hart te stimuleren. De Heilige  Moeder Ayahuasca is wat deze chocolaatjes drijft. Het heeft een reflecterend effect en kan je helpen bij innerlijke heling, uit je hoofd en in je hart komen, inzicht, wijsheid en begeleiding over jouw pad. Cacao Bliss is raw, vegan, lactose-, gluten- en suiker vrij.

De effecten van plantmedicijnen zijn sterk afhankelijk zijn van de context, dosering, individuele gevoeligheid en intentie van de gebruiker. Wetenschappelijk onderzoek naar deze stoffen blijft evolueren, en hun potentieel voor genezing en spirituele groei wordt steeds beter begrepen.

Contra indicatie:

Ondanks dat psychedelica binnen de psychiatrie steeds meer vorm aannemen, moeten deze middelen wel onder supervisie van een behandelaar gebruikt worden als er sprake is van één of meerdere psychiatrische aandoeningen waarbij medicatie wordt gebruikt. Daarom is deelname niet mogelijk bij gebruik van de volgende middelen: SSRI’s, MAO-remmers, andere anti-depressiva en slaapmedicatie. Daarnaast is voorzichtigheid geboden als er sprake is van een hartproblemen, zwangerschap en het geven van borstvoeding. Overleg hiervoor met jou behandelaar. Wij gaan ervan uit dat jij hier zelf de verantwoording voor neemt.

De ceremonie:

We starten de dag om 12 uur, inloop vanaf 11.30 uur. Na een korte uitleg over Cacao Bliss , de reis en de sensaties die je kan voelen tijdens de reis starten we de ceremonie. Daarna volgt een intentieronde waarin iedereen zijn of haar intenties in het Veld neerzet. Deze intenties nemen we mee in een geleide meditatie, waarna we vervolgens het chocolaatje nemen.

Na ca. 15 a 30 minuten begint de Plantmedicijn zijn werk te doen en start je reis. De reis duurt meestal zo’n 3 tot 5 uur, afhankelijk van de individueel gekozen dosering en jouw lichaamssamenstelling.

Nadat je weer bent bijgekomen, nuttigen we gezamenlijk een maaltijd en is er tijd en om te delen. Het delen en uitwisseling met de begeleiders en/of andere deelnemers is volledig vrijwillig. We sluiten de dag om uiterlijk 20.00 af, maar voel je vrij om al eerder te gaan, als dat beter voelt voor jou.

Aanmelding:

Aanmelden kan via: wietskevandusschoten@gmail.com , ik neem contact met je op na aanmelding om één en ander toe te lichten over de Cacao Bliss en de reis, in te schatten of de reis ook echt iets voor jou is en hoeveel chocolaatjes je nodig hebt.

Cacao Bliss ceremonie: € 333,- (inclusief 1 coaching sessie, eten en de Cacao Bliss)

Nazorg:

Tijdens de reis gebeurt er veel. Veel inzichten, veel beelden, veel gesprekken. Alles heeft tijd nodig om te kunnen “landen”. Binnen 2 weken na de ceremonie plannen we een bel afspraak, zodat we even na kunnen praten over de reis en je eventuele vragen kunt stellen.  Deze afspraak duurt een half uur tot een uur. Het helpt met integreren en zorgt er dus voor dat je dat uit de reis haalt wat voor jou op dit moment nodig was.

Wat  moet je weten?

Eten: wij zorgen voor fruit, soep, brood en smeersels voor na de reis. Je bent van harte uitgenodigd om een klein beetje eten mee te nemen maar dit is niet verplicht. Fruit, salade, zoute knabbels en dadels doen het na een reis altijd goed.

Voorbereiding voor thuis: de mooiste en diepste reizen maak je op een lege maag. Maar als dat niet mogelijk is, eet dan in de ochtend iets lichts. Drink geen alcohol of koffie en eet licht minimaal twee dagen voor de reis. Probeer zoveel mogelijk rust in te bouwen in de dagen voor en na de ceremonie.

Aanwezig zijn: matjes, dekentjes en kussens. Neem voor al je eigen spullen mee waar je prettig bij voelt. Denk aan een oogmasker/oogzakje, een dekentje of een kussen.

Meenemen: pen/papier, flesje water, een kristal of ander voorwerp/ mascotte voor support tijdens de reis, eventueel oogmasker/oogzakje, sloffen/warme sokken, draag comfortabele kleding, zo mogelijk laagjes i.v.m schommelende energie. Zeker aan het begin van de reis kan je het wat kouder hebben.

Schrijf je hier in❤️

You cannot copy content of this page