Familieopstellingen

familieopstellingen
  • Zit je niet lekker in je vel maar kun je er maar niet de vinger op leggen waar dat nou aan ligt?
  • Loopt je bedrijf niet goed maar doe je toch alles wat je zou moeten doen om klanten te krijgen?
  • Heb je telkens dezelfde ruzie met je partner en vraag je je af wat daar nu echt onder ligt?
  • Loop je telkens tegen dezelfde blokkades op in je leven, terwijl je toch al veel aan je persoonlijke ontwikkeling gedaan hebt? 

Dan kan het zijn dat je in je energetische systeem ergens een nog onzichtbare blokkade hebt, die je tegenhoudt. Een opstelling kan je dan helpen meer inzicht in te krijgen waar je vastloopt en oude patronen te doorbreken, zodat je energie weer gaat stromen.

Familieopstellingen (systemisch werk)

Familieopstellingen geven je meer inzicht in jezelf, je familieachtergronden en je blokkades door meer in contact te zijn met je voelen. Daarbij is het uitgangspunt dat niets hoeft te worden opgelost, alleen maar inzichtelijk gemaakt. Want in iedere blokkade of impasse zit een waardevolle les, die je te leren hebt.

Een opstelling helpt je dan ook vooral meer te verbinden met jezelf, elkaar en de natuur. Je verruimt je bewustzijn.

Werkwijze 

In een 1 op 1 sessie begeleid ik je op je reis door je eigen energetische veld. Jouw vraag daarbij is leidend. In een sessie zullen we eerst stilstaan bij het helder krijgen van je vraag: wat maakt je ongelukkig? Wat zit daar onder? 

Tijdens het opstellen ontrafelen we waar je vastloopt, brengen we dan blokkades en tot dan toe verborgen verhalen aan het licht, zodat jouw energie weer kan gaan stromen. 

Als opsteller begeleid ik je persoonlijk op je reis door je gevoel en blokkades. Dit betekent dat ik transparant ben over wat er tijdens de reis in mijzelf, mijn intuïtie, gevoelens en gedachten gebeurt en dat ik dat -waar nodig- ook uit. Daarmee ben ik een spiegel van wat in jou gebeurt, maar zonder dat als waarheid te willen verkondigen. Ik volg altijd het verhaal van jou als klant.

Esther van der Wijk
Esther van der Wijk

Mijn naam is Esther van der Wijk en ik help mensen en organisaties bij het creëren van een nieuw begin vanuit mijn bedrijf Imbolc Counselling & Training. Daarin werk ik als coach en opsteller met mensen, zowel  1 op 1 als met groepen. 

Het systemisch werk vind ik prachtig om te doen, ik voel me er helemaal in thuis. Iedere opstelling is anders en het is zo mooi om te zien wanneer oude blokkades doorbroken worden. Ik vind het magisch om mensen te mogen begeleiden in het dieper voelen wat er is, en van daaruit te zien wat er te leren valt uit onze familieachtergronden en wat dat voor verschil kan maken in je dagelijks leven.

Praktisch

 • Voor een opstelling reken ik meestal 2 uur tijdsbesteding. Afhankelijk van wat aangeraakt wordt, kan dat soms wat uitlopen, dus houd rekening met 2,5 uur. 
 • Een opstelling kan behoorlijk raken in je systeem dus maak je agenda leeg voor de rest van de dag of regel in ieder geval een uurtje rust na de sessie, zodat je de indrukken even kunt laten bezinken.
 • Tijdens een opstelling ga je een reis maken door je systeem via je gevoel, wat betekent dat we bezig gaan met ons lijf. Ik raad je aan om makkelijke kleding te dragen waarin je je comfortabel voelt.
 • Schoenen moeten uit bij Pilago dus neem een paar lekker warme sokken mee.
 • Ik werk als coach en opsteller vanuit de gedachte dat ieder mens zijn eigen antwoorden in zich draagt en verantwoordelijk is voor zijn/haar eigen keuzes. Je bent tijdens de sessie dus ook zelf verantwoordelijk voor wat er gebeurt. Ik zal je uiteraard naar beste weten begeleiden in je reis.
 • Met alles wat gezegd wordt en dat gebeurd in de opstelling wordt uiteraard vertrouwelijk omgegaan.
 • Als er iets is, dat niet gaat zoals je zou willen, bespreek het dan ter plekke met me, dan zoeken we samen naar een oplossing.
 • de prijs is €100 voor een sessie, graag ter plekke aan mij over te maken via betaalapp of internetbankieren.
 • Heb je een fysieke conditie die wellicht kan opspelen tijdens de sessie? Laat het me vooraf even weten.

familieopstellingenWil je een afspraak maken?

Meer weten of heb je vragen? Bel of app me op 06 30 62 15 34.

Mailen mag ook: esther@imbolc.nu 

Kijk voor meer inspiratie op mijn Facebookpagina