Familieopstellingen

 

familieopstellingen
familieopstellingen
 • Zit je niet lekker in je vel maar kun je er maar niet de vinger op leggen waar dat nou aan ligt?
 • Loopt je bedrijf niet goed maar doe je toch alles wat je zou moeten doen om klanten te krijgen?
 • Heb je telkens dezelfde ruzie met je partner en vraag je je af wat daar nu echt onder ligt?
 • Loop je telkens tegen dezelfde blokkades op in je leven, terwijl je toch al veel aan je persoonlijke ontwikkeling gedaan hebt? 

Dan kan het zijn dat je in je energetische systeem ergens een nog onzichtbare blokkade hebt, die je tegenhoudt. Een opstelling kan je dan helpen meer inzicht in te krijgen waar je vastloopt. Door je licht te laten schijnen op de blokkade, kun je oude patronen doorbreken, zodat je energie weer gaat stromen.

Opstellingen (systemisch werk)

Ieder mens wordt geboren als onderdeel van een groep, een systeem. De eerste en belangrijkste groep is je familie waarin je geboren bent. Via je biologische ouders krijg je je levensenergie door, vanuit jouw familiesysteem. Wanneer je in je leven vast lijkt te zitten, kan het zo zijn dat die levensenergie ergens door geblokkeerd wordt. Dat kan een vervelende ervaring uit jouw eigen leven zijn, maar het kan ook een verborgen verhaal, een geheim of (gedrags)patroon zijn die je vanuit je familiesysteem (onbewust) op je genomen hebt. En omdat je je dat niet bewust bent, blijf je maar rondjes draaien. Dan kan een opstelling uitkomst bieden. 

Een familieopstelling is een werkvorm waarbij we jouw eigen systeem inzichtelijk maken. Dit kan door briefjes op de vloer, poppetjes of -bij een groepsopstelling- met representanten. Met een opstelling krijg je meer inzicht in jezelf, je familieachtergronden en je blokkade door meer in contact te zijn met je gevoel en je lijf. Daarbij is het uitgangspunt dat niets hoeft te worden opgelost, alleen maar inzichtelijk gemaakt. Want in iedere blokkade of impasse zit een waardevolle les, die je te leren hebt. Een opstelling helpt je dan ook vooral meer te verbinden met jezelf en het systeem waaruit je komt. 

Werkwijze 

Ik geef bij Pilago 1 op 1 en groepsopstellingen. Voor de groepsopstellingen zijn voor komend jaar een aantal data geprikt waarbij verschillende thema’s zullen worden belicht. Meer informatie en inschrijven daarvoor kan via deze pagina (linkje naar de pagina invoegen)

In een 1 op 1 sessie begeleid ik je op je reis door je eigen systeem, je energetische veld. Jouw vraag daarbij is leidend. In een sessie zullen we eerst stilstaan bij het helder krijgen van je vraag: wat maakt je nu overstuur of ongelukkig? Wat zit daar onder? 

Tijdens het opstellen ontrafelen we waar je vastloopt, brengen we de blokkade of het tot dan toe verborgen verhaal aan het licht, zodat jouw energie weer kan gaan stromen. 

Als opsteller begeleid ik je persoonlijk op je reis door je gevoel en blokkades. Dit betekent dat ik transparant ben over wat er tijdens de reis in mijzelf, mijn intuïtie, gevoelens en gedachten gebeurt en dat ik dat -waar nodig- ook uit. Daarmee ben ik een spiegel van wat in jou gebeurt, maar zonder dat als waarheid te willen verkondigen. Ik volg altijd het verhaal van jou als klant.

Wil je een opstelling boeken?
Bel of app me voor een afspraak: 06 30 62 15 34.

Esther van der Wijk
Esther van der Wijk

Mijn naam is Esther van der Wijk en ik help mensen en organisaties bij het creëren van een nieuw begin vanuit mijn bedrijf Imbolc Counselling & Training. Daarin werk ik als systemisch coach en opsteller zowel  1 op 1 als met groepen. 

Het systemisch werk vind ik prachtig om te doen, ik voel me er helemaal in thuis. Iedere opstelling is anders en het is zo mooi om te zien wanneer oude blokkades doorbroken worden. Ik vind het magisch om mensen te mogen begeleiden in het dieper voelen wat er werkelijk is, en van daaruit te zien wat er te leren valt uit onze familieachtergronden en wat dat voor verschil kan maken in je dagelijks leven.

Praktisch

 • Voor een opstelling reken ik meestal 1,5 uur tijdsbesteding. Afhankelijk van wat aangeraakt wordt, kan dat soms wat uitlopen, dus houd rekening met 2 uur. 
 • Een opstelling kan behoorlijk raken in je systeem dus maak je agenda leeg voor de rest van de dag of regel in ieder geval een paar uurtjes rust na de sessie, zodat je de indrukken even kunt laten bezinken.
 • Tijdens een opstelling ga je een reis maken door je systeem via je gevoel, wat betekent dat we bezig gaan met ons lijf. Ik raad je aan om makkelijke kleding te dragen waarin je je comfortabel voelt.
 • Schoenen moeten uit bij Pilago dus neem een paar lekker warme sokken mee.
 • Ik werk als coach en opsteller vanuit de gedachte dat ieder mens zijn eigen antwoorden in zich draagt en verantwoordelijk is voor zijn/haar eigen keuzes. Je bent tijdens de sessie dus ook zelf verantwoordelijk voor wat er gebeurt. Ik zal je uiteraard naar beste weten begeleiden in je reis.
 • Met alles wat gezegd wordt en dat gebeurd in de opstelling wordt uiteraard vertrouwelijk omgegaan.
 • Als er iets is, dat niet gaat zoals je zou willen, bespreek het dan ter plekke met me, dan zoeken we samen naar een oplossing.
 • de prijs is €121 (inclusief BTW) voor een sessie, graag ter plekke aan mij over te maken via betaalapp of internetbankieren, contant mag ook.
 • Heb je een fysieke conditie die wellicht kan opspelen tijdens de sessie? Laat het me vooraf even weten.

Wil je een afspraak maken? Heb je nog vragen? Bel of app me op 06 30 62 15 34.

Mailen mag ook: esther@imbolc.nu

Kijk voor meer inspiratie op: https://www.facebook.com/imbolc.nu/

You cannot copy content of this page