Yoga

Ik wil me inschrijven

Al onze docenten zijn gecertificeerd.

Yoga in groepen van Max 12 personen.
Bij onze Yoga les zien wij jou als klant als iemand die persoonlijke aandacht nodig heeft! Kom je van de sportschool met blessures weg? Dan is misschien Yoga voor jou een betere keus. We hebben in ons docenten team een sportmasseur en een massage- en bewegingstherapeut. Deze kunnen je zeker helpen.

Je hoeft niet lenig te zijn want ieder lichaam is anders. Als je de rekking voelt dan begint het yoga-effect, ongeacht hoe ver je in de houding komt.

Schrijf je in als lid

Lessen Beschrijving
Do-in
do-in bij Pilago
Japanse yoga en zelftherapie voor het leren strekken van de meridianen. Deze zelfmassage techniek maakt het lichaam soepeler en kan pijn en andere klachten voorkomen en misschien wel genezen. Do-in betekent letterlijk: ‘de weg naar binnen’. Je weg die leidt naar je persoonlijke groei en ontwikkeling. De oefeningen zijn dan ook gericht op het in balans brengen van je Ki (= levensenergie). Hierdoor word je je bewust van je eigen energie, kunnen blokkades worden opgeheven en verbetert je lichaamshouding.
Yin YogaYin yoga bij Pilago
In Yin yoga willen we dat je je innerlijke gloed vindt dit doen we door mindful met yoga houdingen bezig te zijn. De yoga houdingen worden langer vast gehouden dan in een hatha yoga of do-in les. Emoties worden vaak door het ego vastgehouden en in je lichaam opgeslagen. Dit blokkeert de energie. Door de emoties in de oefening naar boven te laten drijven kan je ze in het licht van je wijsheid en liefde loslaten. Door de met veel zorg uitgedachte les die we je aanbieden merk je dat je er lichamelijk ook gezonder uitkomt.
De Yin Yoga les duurt bij ons 60 minuten.
De Yin Restorative Yoga duurt bij ons 75 minuten
Klassieke
Hatha yoga
Hatha yoga bij Pilago
Met Hatha yoga proberen we jou het contact met je lichaam en je geest in balans te brengen. Dit wordt gedaan door middel van lichaams-, ademhalings-, concentratie-, en ontspanningsoefeningen. Zo leer je je ook meer te ontspannen. Hierdoor ontstaat rust, ruimte, moed en kracht om je leven op een meer open, directe en onbevangen manier te ervaren. Hierdoor kom je in harmonie met jezelf en met je omgeving zodat je kunt handelen in liefde.
Hatha/Vinyasa Yoga
Vinyasa yoga
Hatha/Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga en is momenteel de meest voorkomende yogastijl. Vinyasa staat ook wel bekend als Flow yoga. Je beweegt als het ware van de ene naar de andere houding zodat het een dans lijkt. Houdingen vanuit de Zonnegroet vormen de basis van Vinyasa, deze worden opeenvolgend achter elkaar herhaald. Daarna volgen asana’s, om variatie binnen de flow toe te kunnen passen. De warmte die er binnen het spiermetabolisme ontstaat geeft je hart en longen een goede workout en afvalstoffen worden beter afgevoerd. 

You cannot copy content of this page