Long/Dikke darm meridiaan

metaal element, do-in yoga, yoga Wijk bij Duurstede

Metaal element

Het ritme van de herfst – Afsluiting

Het element Metaal staat voor de herfst (= afsluiting),  voltooiing van iets en het afsterven van de oude weg, voor het nieuwe is er een periode van wachten. Metaal is ook een luchtelement. De energie van het metaal-element herken je aan mensen die een drang hebben naar perfectie en hoge prestaties. Alles wat ze als onzuiver ervaren zullen ze verwijderen (denk bijvoorbeeld aan ideeën, gedrag, systemen). Metaal mensen begrijpen het verdriet van de wereld en uit dit verdriet kunnen ze vriendelijkheid, eerlijkheid en integriteit opbrengen. Hun energieën zijn sereen, kaal en toch waardig. Ze kunnen ook te ernstig worden of zelfs in een depressie vervallen, plezier vermijden en of zelfs geen plezier hebben. Ze bewegen zich zwevend en lopen rechtop met hun hoofd omhoog getild.

Long meridiaan
actief tussen 03.00 – 05.00 uur

De reden waarom monniken zo vroeg mediteren is dat hun longen op dit tijdstip optimaal functioneren. De Long meridiaan zorgt door middel van het inademen voor het aanvullen van je nieuwe levensenergie. Door uit te ademen verwijder je afvalstoffen uit je lichaam.

 

dikke darm meridiaan, metaal elementDikke darm meridiaan – actief tussen 05.00 – 07.00 uur
De dikke darm meridiaan helpt de Long meridiaan. Hij absorbeert overtollig vocht en regelt de afscheiding en uitscheiding van afvalstoffen. Een te veel of te weinig energie in deze meridiaan kan zich op fysiek niveau bijvoorbeeld uiten in een verstopte neus, grotere vatbaarheid voor verkoudheid, constipatie of diarree, eczeem en buikpijn. In psychisch opzicht kan je je gesloten of terughoudend voelen tegenover anderen. Ook heb je moeite met loslaten en kun je last hebben van een pessimistische instelling.

Wil je lessen volgen bij Pilago?
Dat kan volg dan de link ⬇️

Een gratis proefles volgen

Lid worden

a.u.b. log in om een bericht te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You cannot copy content of this page