Meditatie

Ik wil me inschrijven

Meditatie is je eerste stap naar je innerlijke rust.meditatie bij Pilago

 

Kom mediteren voor je innerlijke stilte en rust. We zijn zo druk in het dagelijkse leven en gaan daar zo in op dat er weinig tijd over is om voor onszelf te zorgen en naar innerlijke rust te zoeken
Het kan zijn dat je denkt alles te hebben wat je nodig hebt maar ergens mis je nog wat. Wat mis je dan eigenlijk? We zijn zo naar buiten gericht dat we vaak vergeten dat we ook contact nodig hebben met onszelf en dat we harmonie en rust daar moeten vinden.

Wat is meditatie?

Je begint met het leren observeren. Je geest of je gedachten zijn meestal overal en nog ergens. je kan je geest zien als gereedschap die we met mediteren gaan leren gebruiken. het trainen van je gedachten is zeker niet makkelijk je heb er erg veel oefening voor nodig.
V.B. Je denken is meestal de baas! Heb je weleens geprobeerd tegen jezelf te zeggen hou op met zorgen maken en alleen maar aan positieve dingen denken? Hoe lukte dat? Meditatie kan je hier bij helpen om meer controle te krijgen over je gedachten en dan je minder te laten leiden door emoties

Hoe werkt het?

Je kan meditatie zien als rusten, je lichaam heeft na zware arbeid rust nodig, je gedachten hebben ook rust nodig. In je slaap herstelt een groot gedeelte van je geest maar soms kan je dingen met slapen niet resetten en zit het geblokkeerd in je gedachten. Je kan dan niet ophouden met in loops denken zoals; Ben ik wel goed genoeg? Wat vindt … van mij? Waarom reageert …. zo boos? Wat doe ik verkeerd?
Is dit voor jullie ook herkenbaar?

Het is de bedoeling dat je je bewust wordt van deze gedachten en emoties. Het is de bedoeling dat je gaat begrijpen dat je gedachten er vaak een eigen verhaal van maken en dan wordt het persoonlijk. Meditatie leert je om er vanaf een afstand naar te kunnen kijken waardoor er meer ontspanning ontstaat.

Verschillende technieken die we bij Pilago Hanteren:

pranayama bij Pilago
pranayama bij Pilago

Yoga Nidra
Bodyscan
Focus meditatie
Visualisaties
Geleide meditaties
Pranayama oefeningen
Mantra meditaie
Loop meditatie
Chakra meditatie
enz…

Losse lessen kosten €10

De 10 voordelen van elke week meditatie

1. Het controleert je gevoelens.
2. Het vergroot je inlevingsvermogen.
3. Het wijzigt je hersenstructuur.
4. Het verminderd pijn.
5. Je denkt sneller.
6. Je wordt creatiever.
7. Het verscherp je concentratie.
8. Je wordt een duizendpoot op het werk.
9. Het vermindert angstgevoelens.
10.Het vecht tegen depressie.