Bewust in het nu zijn

Je bewust zijn van het nu is tegenwoordig erg lastig. We zijn druk, afspraak na afspraak, zelfs kinderen hebben er last van, alles moet en er is weinig tijd om te genieten van wat er nu is. Daarentegen is er wel veel tijd voor wat er was en wat er gaat komen. Het geeft veel onrust zowel in je hoofd als in je lichaam. Voor je gevoel ben je alsmaar achter de feiten aan aan het rennen, wat ervoor zorgt dat je nog beter je best wil doen. Uiteindelijk levert het je alleen maar veel stress op.

Leven in het nu is rustgevender en werkt harmoniserend. Je kunt er immers nu wat mee doen omdat wat je nu besluit nu is uit te voeren.

Genieten van een vallende sneeuwvlok en de kou die erbij hoort.

Genieten van de stad, de huizen en de mensen bekijken zonder te rennen en je te haasten, maar bewust te zijn.

Genieten van je eten door bewust elke hap te proeven, de smaak te ervaren, de textuur te voelen en de temperatuur. Leg je telefoon, tv, krant, enz. weg. Proef en ervaar!

Geef jezelf dit cadeau en merk op dat geluk, rust en harmonie in een klein hoekje zit; door te leren loslaten dat alles nu moet. Geef jezelf de tijd dit te leren. De rust en focus gaan je hierbij helpen.

De steen die ik heb gekozen is Orthoceras

OrthocerasOrthoceras is een beschermsteen. Het brengt balans. Het helpt je je niet meer te laten beïnvloeden door het verleden en maakt je ervan bewust dat je het heden zelf kunt beïnvloeden.

Karana Mudra

KaranaDeze Mudra is een instrument om je lichaam en leefruimte te zuiveren van negatieve energie en karma. Tevens geeft het kracht aan je waterelement om je te ontgiften.

Doe deze Mudra alleen met je rechterhand. Houd je hand voor je hart.

Geuren die je helpen in het nu te leven

Oliebrander

5 druppels  wierookolie
5 druppels kaneelolie
10 druppels sinaasappelolie

In een brandertje doen met water en daarin de etherische oliën met een theelichtje eronder.

Wierookolie: de energie van wierook olie brengt je gemoedstoestand in balans. Je krijgt een andere kijk op de wereld omdat het je geest opent om nieuwe inzichten te krijgen. De wijsheid en kennis, je spirituele begrip en de kwaliteiten die je ziel al in zich heeft, worden weer in herinnering gebracht. Wierook olie maakt licht wat duisternis was, door de blokkades van je denken en je muren rondom je hart naar beneden te halen. Omdat de ziel weer in verbinding komt te staan met zijn innerlijke licht.

Kaneelolie: kaneel laat ons onze ziel ontdekken en brengt ons tot inzicht. Het geeft ook warmte, bescherming en de mogelijkheid eindelijk jezelf te kunnen zijn.

Sinaasappelolie: sinaasappel olie is een warme olie die voedt de ziel en geeft een gevoel van vreugde.

De mantra die ik heb gekozen

GaneshaDeze mantra roept de energie van de god Ganesha aan. Ganesha geeft je geluk, zegeningen en bescherming in je leven.

Deze mantra zorgt ervoor dat de obstakels die op je pad komen worden opgelost.

Als je in een nieuwe fase in je leven bent gekomen en je hebt hulp nodig, is dit een goede mantra om te gebruiken. Om er het meeste uit te halen, is het aan te raden om de mantra 40 dagen 108 x achterelkaar te chanten.

So ham

We kunnen mediteren op de mantra, So’ham, wat betekent: “Ik ben.” Het betekent dat ik een pure geest ben. Ik ben niet mijn ego. Ik ben niet alle dingen waarvan ik denk dat die van mij zijn.

Ik ben niet eens een “ik”. Terwijl je dit doet, overweeg dan al je materiële zaken los te laten. Denk aan alle dingen die je bezit. Op een bepaald moment in je leven had je deze dingen helemaal niet en op een dag zul je ze niet meer hebben.

Bedenk dat je op een dag zult sterven. Denk aan je eigen dood. Meestal willen we dat niet doen. We willen vasthouden aan het leven. Wanneer we vergeten dat we deel uitmaken van een universeel bewustzijn, zijn we bang voor de dood. Wanneer we diep verbonden zijn met onze heilige essentie, leven we in de wijsheid dat alles vergankelijk is – een deel van een stroom. Alles, inclusief ons lichaam, heeft zijn tijd.

Denk nu aan alle dingen die je graag doet en alle dingen die je niet leuk vindt om te doen. Stel je voor dat je al deze acties loslaat. Ze zijn niet wie je echt bent. Stel je ten slotte voor dat je al je plannen en dromen loslaat – al was het maar voor een seconde. Kun je ze vasthouden om ze daarna allemaal weer los te laten? Je zult zien dat het proces dan beter gaat stromen.


Datgene in onszelf wat we niet in ons
bewustzijn laten doordringen, doemt
in ons leven op als het noodlot.
Carl Gustav Jung

a.u.b. log in om een bericht te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You cannot copy content of this page