Positief zelfbeeld

Wat is nou eigenlijk een positief zelfbeeld? Waar toets je dit aan? Het is erg makkelijk om tegen iemand te zeggen dat hij/zij positief over zichzelf moet denken, het is lastiger om dit ook te doen!
Het begint eigenlijk met zelfstudie. Of zoals ze in de yoga Niyama’s zeggen Svadhyaha (Zelfreflexie). Een positief zelfbeeld maakt je leven een stuk eenvoudiger. Je begint met naar binnen gaan en naar jezelf kijken.

Wat maakt dat het niet gaat?

Wat heb je nodig om dat te realiseren? Waar komt het vandaan? Wat is er met me gebeurd dat ik niet positief over mezelf denk? En het belangrijkste is, wat levert het me op om niet positief in het leven te staan?
We willen bij Pilago dat je het in stilte kan oplossen zonder woorden. Dus wordt deze maand alles in het werk gezet om een positieve reis voor je te maken.

Online yoga volgen als oplossing

Onze online yin lessen zijn ook  gericht op het openen van je hart om liefde te kunnen ontvangen en het openen van je lichaam om te stromen met het leven wat het je ook brengt.

Ohm

Geuren

Laten we beginnen met de geuren die je beter laten voelen.

Ik heb gekozen voor:

Ylang-Ylang: 5 druppels
Geranium: 10 druppels
Neroli (geur identiek): 15 druppels

In een brandertje doen met water en daarin de etherische oliën met een theelichtje eronder.

Oliebrander

Yang -Ylang: schenkt vertrouwen en geborgenheid. De olie zorgt voor een harmonische en rustige sfeer die stimulerend werkt op een goede conversatie, begrip en samenwerking.

Geranium: helpt bij het loslaten van spanning, ergernissen en stress.

Neroli: Neroli is één van de weinige etherische oliën waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze de serotonine spiegel in de hersenen verhoogt. Serotonine is een belangrijke humeur verbeterende neurotransmitter en een verhoogde spiegel in de hersenen zorgt voor een prettig en rustig gevoel.

Mudra’s

Vajrapradama

Voor zelfvertrouwen en hoop

https://www.youtube.com/watch?v=QiAP9QHRM08

De affirmatie:
Ik ben verbonden met mijn goddelijke kern. Ik heb vertrouwen dat alle mensen, plaatsen en kansen precies op het goede moment in mijn leven komen. Je bent in staat om geweldige dingen te bereiken. Je moet trots zijn op de weg die je bewandelt en het proces dat samengaat met het najagen van je dromen. Geef nooit op. Ga in je kracht staan! Blijf je ontwikkelen, hoe lastig het ook lijkt of wordt.

Kali Mudra

Voor balans en stabiliteit

Mudra Kali

Affirmatie: ik ben gegrond en voel me veilig.

De stenen

De gouden driehoek bestaat uit drie verschillende kristallen

bergkristal amethist rozekwartsBergkristal, amethist en rozekwarts vormen samen een Gouden Driehoek. Deze drie kristallen versterken elkaar. De kristallen worden door ze in een driehoek te plaatsen met elk aar verbonden, zodat hun kracht toeneemt. Je visualiseert een gouden draad (driehoek) die de drie kristallen met elkaar verbindt. Je kunt hier desgewenst een affirmatie aan meegeven. Je brengt hierdoor een grid met een energiestroom op gang. De amethist maakt je spirituele krachten en inzichten sterker, rozenkwarts versterkt je hartkracht, zelfliefde en empathie. Bergkristal reinigt, brengt healing op gang en versterkt je heldere waarnemingen en je intuïtie.

Bergkristal is een heldere kwartssoort en wordt beschouwd als krachtigste genezer en energieversterker. Dit kristal reguleert energie, geeft energie aan de persoon die ermee werkt (of aan het vertrek waar het bergkristal ligt) en slaat energie op.

Bergkristal is zo zuiver dat hij kan worden opgeladen voor alle soorten energetisch werk. Ook kan hij andere stenen helpen opladen met zijn energie en hun werking versterken.

Bergkristal verhoogt je energie tot het hoogst mogelijke niveau en stemt je af op jouw spirituele doel, als dat je intentie is.

Rozenkwarts werkt in op het hartchakra. Het brengt verzachting en liefde, zelfliefde. Emoties gaan weer vrij stromen bij iedereen die rozenkwarts gebruikt. Het zorgt voor harmonie. Rozenkwarts geeft zachte kracht, vasthoudendheid op een rustige, flexibele, liefdevolle wijze.

Amethist laat je ontspannen en maakt je minder druk in het hoofd. Dit kristal harmoniseert je zenuwstelsel en laat overtollige energie afvloeien. Dus goed tegen stress en spanning. Ook werkt de amethist op het kruinchakra, waardoor je spirituele bewustzijn en inzichten gaan groeien.


In het hart van elke winter zit een trillende lente, en achter de sluier van elke nacht zit een glimlachende dageraad.
Kahlil Gibran

a.u.b. log in om een bericht te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You cannot copy content of this page