Do-in Yoga

Ik wil me inschrijven

De 10 voordelen van 2x per week Do-in doen:

Belangrijk is dan wel dat je goed naar de instructies van je docent luistert!

1. Helpt je flexibel te blijven.
2. Bouwt kracht en kernstabiliteit
3. Ontwikkelt een betere lichaamshouding
4. Verbetert de slaapkwaliteit
5. Zorgt voor betere doorbloeding
6. Ademhalen wordt bewuster
7. Kneden van je organen
8. Vermindert angst en stress
9. Vermindert emotionele pijn
10.Stimuleert het immuunsysteem


Waarom is Do-in zo goed voor je?

In onze Do-In lessen maken we gebruik van verschillende cycli vanuit het Taoïsme en de Chinese geneeswijze. In de Chinese geneeswijze zijn lichaam en geest één en heeft Qi (=energie) nodig om te functioneren. Maar wanneer gebruik je welke cyclus?

‘Shen’ is een voedende cyclus, wanneer je rust, voeding en ondersteuning nodig hebt gebruik je deze cyclus. Wanneer je frustratie/woede voelt, is je levermeridiaan dominant. Tijdens het beoefenen van Do-In kun je deze meridiaan weer in balans brengen. ‘Ko’ houdt je in toom.

Do-in werkt in op de fascia. Fascie is het bindweefsel dat om alle organen en andere onderdelen van het lichaam zit. Bindweefsel verbindt lichaamsdelen, vult tussenruimten op (denk aan littekenweefsel), geeft steun en vorm aan afzonderlijke organen en het organisme.

Fascia kan stretchen, maar ook gaan vastkleven of verdikken. Als fascia niet vrij kan bewegen, maakt het lichaam meer bindweefsel aan op die plek. Hierdoor beperkt het je in je functioneren en bewegen. Het dwingt je lichaam – met name spieren en zenuwen – om een andere vorm aan te nemen dan de natuurlijke vorm en houding. Fascia kan beïnvloed worden door externe factoren zoals trauma’s.

Fascia heeft veel kwaliteiten. Eén bijzonder belangrijke kwaliteit voor Do-In is dat je met rek bewegingen de fascia kan beïnvloeden. Dusdanig dat je lichaam zich weer vrijer kan bewegen en in balans kan komen.