Drievoudige verwarmer/Hartbeschermer meridiaan

vuur element, do-in yoga, yoga Wijk bij Duurstede

Vuur element 2

Het vuurelement is onderverdeeld in vuur element 1 en vuur element 2.

In balans met de zomer en vuur element
 
De zomer start 21 juni: Litha; Chinees gezien is de zomer het toppunt van Yang (verwezenlijking) en het begin van het Vuur element(hart, dunnedarm, pericart en drievoudigeverwarmer).
Je ziet in de natuur dat alles uitbundig groeit en bloeit en vol levensenergie is. Je lichaam volgt ook de natuur en zelfs jij wordt opgeladen door de zon en je energie veranderd. Je zal merken dat als je weinig vuur hebt van jezelf, je opbloeit als het erg warm is buiten. Heb je veel vuur dan vind je het als het wat koeler is buiten fijner.

De energie van het vuur element herken je aan mensen die zich snel, wild en willekeurig in alle richtingen verspreiden (“als een lopend vuurtje”). Zomermensen hebben een warm, vrolijk, charismatisch, uitbundig karakter en handelen vanuit hun gevoel/hart. Ze maken tijdens het praten veel gebaren met hun handen, armen en/of hun hele lichaam. Bij stress verandert hun passie en vreugde in hysterie en paniek. Als je vuur niet voldoende wordt aangewakkerd, dan ontstaat er desinteresse en lusteloosheid. Het materiële en je ego wordt steeds belangrijker. Als er in je leven weinig blijdschap is, dooft het vuur in je hart. Als je vuur te sterk vlamt, wordt je te fanatiek en verteert je levenskracht.

Hartbeschermer meridiaan (HB)

De hartbeschermer meridiaan is van invloed op je bloedsomloop en op je hartzakje (= pericard, een beschermend vlies om je hart heen). Hartbeschermer meridiaan beschermt letterlijk je hart tegen te grote emotionele en/of lichamelijke (in)spanningen. Deze meridiaan filtert welke emoties en indrukken tot je hart worden toegelaten, welke verwerkt kunnen worden en welke hij blokkeert.

Wanneer het hartzakje geblokkeerd is, houdt het mensen als het ware buiten en vormt het een schild om je hart tegen pijn.

Drievoudige verwarmer meridiaan (TB)

Drievoudige verwarmer is je “lichaamsthermostaat” en geen orgaan. Hij zorgt ervoor dat je lichaam zich makkelijk aanpast aan temperatuurschommelingen, en je minder snel last hebt van infecties en koorts, daarnaast beschermt het je weerstand via je lymfen en zorgt het voor het transport en de afvoer van water, andere vloeistoffen en afvalstoffen in je lichaam. Bovendien beschermt de drievoudige verwarmer je ook emotioneel en beïnvloedt hij hoe je relaties met anderen aangaat.

Wanneer je drievoudige verwarmer meridiaan geblokkeerd is, zorgt het voor depressiviteit.

Wil je lessen volgen bij Pilago?
Dat kan volg dan de link ⬇️

Een proefles volgen

Lid worden

Eén gedachte over “Drievoudige verwarmer/Hartbeschermer meridiaan”

a.u.b. log in om een bericht te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You cannot copy content of this page