Hart/Dunnedarm meridiaan

vuur element, do-in yoga, yoga Wijk bij Duurstede

Vuur element 1

Het vuurelement is onderverdeeld in vuur element 1 en vuur element 2.

De zomer start 21 juni: Litha; Chinees gezien is de zomer het toppunt van Yang (verwezenlijking) en het begin van het Vuur element(hart, dunnedarm, pericart en drievoudigeverwarmer).
Je ziet in de natuur dat alles uitbundig groeit en bloeit en vol levensenergie is. Je lichaam volgt ook de natuur en zelfs jij wordt opgeladen door de zon en je energie veranderd. Je zal merken dat als je weinig vuur hebt van jezelf, je opbloeit als het erg warm is buiten. Heb je veel vuur dan vind je het als het wat koeler is buiten fijner.

De energie van het vuur element herken je aan mensen die zich snel, wild en willekeurig in alle richtingen verspreiden (“als een lopend vuurtje”). Zomermensen hebben een warm, vrolijk, charismatisch, uitbundig karakter en handelen vanuit hun gevoel/hart. Ze maken tijdens het praten veel gebaren met hun handen, armen en/of hun hele lichaam. Bij stress verandert hun passie en vreugde in hysterie en paniek. Als je vuur niet voldoende wordt aangewakkerd, dan ontstaat er desinteresse en lusteloosheid. Het materiële en je ego wordt steeds belangrijker. Als er in je leven weinig blijdschap is, dooft het vuur in je hart. Als je vuur te sterk vlamt, wordt je te fanatiek en verteert je levenskracht.

“Een ziek hart kan niet alleen door medicijnen worden genezen”

Dat is een spreuk van de Chinezen. Chinees gezien is je hart energetisch de keizerin van je lichaam. Hier wil je dat je emoties en gedachten in harmonie blijven, gebeurd dat niet dan zal je hart “ziek” worden. Om je hart gezond te houden heeft je hart dus innerlijke rust nodig. Kijk of je misschien “je hart bij iemand kan luchten”. Yin-Do yoga of Yin yoga helpen ook om je hart en hart meridianen in balans te krijgen.

Hart meridiaan (HT)

Hart meridiaan (= heerser van je lichaam) beheerst je vermogen om te kunnen spreken en tevens beïnvloedt het de werking van je bloedsomloop, bloedvaten en hart zelf. Wanneer je hart meridiaan geblokkeerd is, beïnvloedt het je staat van zijn negatief.

 

 

Dunne darm meridiaan (SI)

Dunne darm meridiaan beïnvloedt de opname en verwerking van voedingsstoffen in je lichaam.

Wanneer je dunne darm meridiaan geblokkeerd is, kun je je negatief overmand voelen door emoties.

Wil je lessen volgen bij Pilago?
Dat kan volg dan de link ⬇️

Een proefles volgen

Lid worden

Eén gedachte over “Hart/Dunnedarm meridiaan”

a.u.b. log in om een bericht te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You cannot copy content of this page