Lever/Galblaas meridiaan

hout element, do-in yoga, yoga Wijk bij Duurstede

Hout element

Het ritme van de lente – nieuwe groei

Hout element

Het element Hout staat voor de lente (= nieuwe groei), ontwikkeling van iets nieuws of nieuw leven en kracht . De energie van het hout-element herken je aan mensen die hun eigen plek opeisen en mentaal sterk zijn. Ze zijn zelfverzekerd, hebben een goed beoordelingsvermogen en maken wijze goed onderbouwde beslissingen. Bovendien inspireren ze anderen met hun visie op gerechtigheid en waarheid, praten hard en bewegen schokkerig. Als de energie van het hout-element doorslaat; dat herken je aan mensen die eigenwijs, onbuigzaam en/of arrogant zijn. Bij stress verandert hun assertiviteit in woede. 

Galblaas meridiaan (GB) 

Galblaas meridiaan slaat gal op wat door de lever wordt gemaakt. Gal gebruikt je lichaam om cholesterol, vitaminen en vetten te verteren. Je galblaas zorgt voor de verspreiding van energie uit je voedingstoffen door je hele lichaam, waardoor je energie in evenwicht blijft. 

 

Lever meridiaan (LV)

Lever meridiaan is verantwoordelijk voor de opslag van je bloed en zorgt ervoor dat je energie evenredig wordt verspreid in je lichaam. Hij beheerst de spanning in pezen, (gewrichts)banden en spieren en voedt je nagels en ogen. De lever produceert gal en zorgt voor hoeveelheid en kwaliteit van je bloed. 

Workshop

lente equinox workshopWorkshop op:
20 maart 2022

LENTE EQUINOX/ OSTARA
Element Hout
(20-23 maart)

Ostara is de viering van de lente-equinox en is een tijd om je elk jaar voor te bereiden op het begin van nieuw leven. De uren van dag en nacht zijn gelijk, en het licht overvalt de duisternis. Ook bekend als Alban Eilir (het licht van de aarde).

Beltane workshopWorkshop op:
1 mei 2022

BELTANE
Element Hout
(1 mei)

Bealtane is een lentefeest dat de vruchtbaarheid van de aarde eert. Een tijd van lust, passie, vuur en overvloed.

Wil je lessen volgen bij Pilago?
Dat kan volg dan de link ⬇️

Een gratis proefles volgen

Lid worden

Please Login to post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: