Je vleugels Serratus Anterior

je vleugels, serratus anterior, yoga, yoga Wijk bij Duurstede, massage, massage Wijk bij Duurstede.

De serratus anterior (Grote voorste zaag spier) lijken op een vleugels, ze liggen zowel rechts als links naast de wervelkolom tegen je ribben aan. Ze zorgen voor de verbinding van je schouderbladen met je bovenste 9 ribben. Deze spieren zorgen ervoor dat je schouderbladen kunnen bewegen en dat je ruimte tussen je ribben hebt. Tevens als deze spier soepel blijft helpt het je bij het beweeglijk houden  van je nek schouder en trapezius zodat je meer openheid in je borst en bovenrug  hebt.

Fysiek gezien

Fysiek zijn deze spieren verantwoordelijk voor het omlaag brengen, naar voren brengen en stabiliseren van je schouderbladen, en niet onbelangrijk het helpt je ook met ademen. 

Energetisch gezien

Energetisch zijn dit spieren die je helpen je hart centrum en je metaal element te openen en meer energie in je boven lichaam geeft. Je kan meer energie in je armen en handen laten stromen. Dit zorgt er dan weer voor dat je in zachtheid diep kan ademen en je vleugels kan uitspreiden.

Emotioneel gezien

Emotioneel brengt deze spier, doordat het je hartcentrum opent, je een gevoel van liefde, acceptatie, een betere humeur, en de mogelijkheid om uitdagingen beter aan te kunnen. Als je hartgebied onder stress staat kan je last hebben van angst en wantrouwen. Openen van je hartcentrum is belangrijk om innerlijke rust te ervaren. Dus figuurlijk je vleugels (serratus anterieor) uitslaan. Geeft je de steun in je rug die je nodig hebt.

Oefeningen om je vleugels te versterken en soepel te maken

De danser  brug 1 de heldenhouding

Cobra

De cobra en de plank zijn goede oefeningen om uit te voeren voor het sterker maken van de serratus anterior. Doe dan wel meerdere herhalingen.
De zonnegroet zijn ook oefeningen om te versterken en soepel te maken. Zoek een gepassioneerde yoga docent om je te helpen de oefeningen goed uit te voeren, of wordt lid van onze yoga studio , als je in de buurt woont.  🙏 😊 🧘🏼‍♀️

Wil je lessen volgen bij Pilago?
Dat kan volg dan de link ⬇️

Een gratis proefles volgen

Lid worden

 


Met dank aan: Alberto Paganini

Eén gedachte over “Je vleugels Serratus Anterior”

a.u.b. log in om een bericht te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You cannot copy content of this page