Goudsbloem/Calendula

Medische kant van goudsbloem

Goudsbloem bevat behalve een gele kleurstof en etherische oliën ook saponine- en salicylzuur. Dit kennen we als een natuurlijk aspirine (wat je ook in wilgenbast kunt vinden). Goudsbloem balsam is een geweldig middel tegen uitwendige wonden, etterende ontstekingen, verbrandingen maar ook voor steenpuisten.
Waar Arnica wordt gebruikt als de huid nog dicht is kan Goudsbloem bij open wonden gebruikt worden. Goudsbloem crème wordt gemaakt van de hele plant.

Goudsbloem kompressen

Met Goudsbloem kun je ook kompressen maken om wonden te behandelen. Voor thuisgebruik kun je ook de gedroogde bloemen nemen. Een kompres thee maak je met twee theelepels bloemen in een halve liter warm water. Laat het dan zo’n tien tot twintig minuten trekken. Daarna zeef je de thee en kun je het gebruiken voor je kompres.

Thee van gedroogde goudsbloemen

Thee van gedroogde goudsbloemen zetten is niet moeilijk; neem enkele blaadjes en doe ze in een thee ei. Overgieten met gekookt water en even 5 minuten laten trekken. De thee is het lekkerst als je het mixt met wat gedroogde vruchten en gedroogde kamille. Dit om de licht bittere smaak te verzachten. Op deze manier heb je een heerlijke, zelf gekweekte en gezonde kruidenthee. Je kunt de thee ook drinken tegen zweren in je stofwisselingssysteem en voor je huid van binnen uit.

Goudsbloem thee kopen

Goudsbloem balsam kopen

a.u.b. log in om een bericht te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You cannot copy content of this page