Maïshaarthee

Maïshaarthee heeft heel veel voordelen voor je gezondheid en smaakt neutraal. Het helpt om ontstekingen te remmen, irritaties te verzachten en de groei van bacteriën te beperken.

Nieren, blaas en oedeem

Het staat ook bekend dat het je nieren en blaas gezond houdt. Het heeft een ontstekings- en antibacteriële werking. Maar doordat het vochtafdrijvend is zul je merken dat je oedeem vermindert.

Artrose

Het is een alkalische thee. Dit verlaagt de zuurgraad van je lichaam. Hierdoor heeft het een geweldige pijnverlichtende werking op je gewrichten. Teveel zuur maakt dat artrose erger wordt. Bij artritis heb je ontstekingen in je gewrichten. Door de ontstekingsremmende en de zuurgraadverlagende werking, zal die pijn ook verminderen. Het is dus een geweldige thee.

Hoge bloeddruk en natrium

Door het flavonoïden gehalte verbetert het ook je bloedsomloop en reguleert het je bloeddruk. Dus is het een prachtige thee tegen hoge bloeddruk en ook als je een te hoog natrium gehalte hebt kan dit een helend effect hebben, omdat een hoog natriumgehalte kan bijdragen aan een hoge bloeddruk.

Spierpijn of verkrampingen

Het is ook een goede manier om spanningen in je spieren te verminderen zoals bij verkrampingen en na het uitvoeren van zware lichamelijke activiteiten.

Diabetes type 2

Mensen die last hebben van diabetes type, 2 kunnen door regelmatig maïshaarthee te drinken positieve effecten ondervinden. Het schijnt dat deze thee kan helpen om de insulineproductie te reguleren en insulineresistentie tegen te gaan.

Wat nog meer!
Het helpt bij het verzachten van chronische hoofdpijn, dankzij de ontstekingsremmende en pijnstillende werking. Het helpt ook bij het ontgiften van je lever; hierdoor is de kans op leververvetting kleiner.

Wil je ook maïshaarthee ?

maishaar theeHoe maak je maïshaarthee?

Het drinken van maïshaarthee is de beste manier om te profiteren van de vele goede eigenschappen die dit natuurlijke product.

Ingrediënten:
  • 1 theelepel maïshaarthee
  • 200 ml heet water.
Bereiding:
  • Breng het water aan de kook.
  • Laat de thee minimaal 5 minuutjes staan.
  • Drink tussen de drie à vier kopjes per dag om het beste resultaat  te bereiken

a.u.b. log in om een bericht te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You cannot copy content of this page