Het leven: Universe-ity

Het leven is één grote Universiteit en jij bent je eigen allergrootste docent en leerling tegelijk. Evenals de mensen die je in dit leven ontmoet, zijn jouw leerling en jouw docent.

Het gedrag naar elkaar is een spiegel of een trigger die je helpt je lessen te leren. Wanneer je de les hebt geleerd ontvang je een test of je het hebt begrepen. Als je geslaagd bent voel je dat, door je weer een stuk vrijer te voelen. Je hebt weer wat ballast losgelaten.

Je lessen variëren van klein naar groot, duren soms heel erg lang met meerdere testen en soms juist heel klein.. Voor de essentiële grote thema’s kan de test als eindeloos voelen, en als je er op terug kijkt denk je.. was dat nou zo ingewikkeld…  Na het slagen van een grote test kom je in een nieuw level en start een nieuw hoofdstuk van je leven.

Every next level in life
will demand a different You!

Dan heb je ook nog de ballast van jouw familie systeem: welke overtuigingen, angsten en trauma’s heb jij mee gekregen en mogen getransformeerd worden. Daarnaast kan het zijn dat je uit vorige levens nog lessen of karma hebt meegenomen om in dit leven uit te werken. 

Welke les heeft de grootste impact gehad op mijn leven?

intimiteitscoachEr zijn een aantal grote lessen die enorme impact hebben gehad op mijn leven, ik deel graag de eerste die mij heeft uitgedaagd om te gaan ontwaken en te gaan staan voor mezelf.

Bij één van mijn werkgevers heb ik ruim 2 jaar tijdens mijn burn-out doorgewerkt. Mijn manager daagde mij uit door oneindig veel werk op mijn bureau te droppen, te schreeuwen als ik in haar ogen iets niet goed had gedaan. Ze was grillig, gisteren was ze boos en heb ik alles fout gedaan en vandaag is alles goed en is ze vrolijk. 😵‍💫  Ik wist niet wat ik aan haar had.  Ik had slapeloze nachten, hartkloppingen, nauwelijks kunnen eten en heb 2 jaar lang overgegeven. Ziek melden was geen optie, ik had een tijdelijk contract en de hypotheek moest betaald worden.

Ik voelde een innerlijke kracht om dit aan te gaan. Dit was de derde manager op een rij die zo was. Wat wilde dit zeggen? Wat had ik hiervan te leren? Elke week weer hadden we gesprekken hierover en konden we elkaar ook weer vinden. Ik zag ook waar haar gedrag vandaan kwam; we waren een spiegel voor elkaar. Een waardevolle les voor ons allebei. Uiteindelijk is mijn manager ontslagen en brak een andere tijd aan voor mij. Die twee jaar heb ik als mijn meest donkere tijd ervaren. Ik kon het licht nauwelijks meer zien. 

En als ik er op terug kijk zie ik het als een waardevolle tijd waarin ik enorm veel heb geleerd. Een tijd die als katalysator voor mij werkte om nog meer te investeren in mijn trauma’s en patronen. Een reis die vanaf 2012 is gestart en met veel ups en downs mij heeft gebracht waar ik nu sta. De zwaarheid is verdwenen, ik kan makkelijker door processen als ze zich aandienen omdat ik nu weet wie ik ben.

Geschreven door onze coach: Wietske

a.u.b. log in om een bericht te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You cannot copy content of this page