Pilates en yoga is ook krachttraining!

Ik krijg regelmatig te horen dat ze van fysio of huisarts horen dat ze krachttraining moeten gaan doen. Zal ik je wat leuks vertellen; Pilates en yoga is ook krachttraining! Lees maar verder.

Pilates en yoga beoefenen heeft veel voordelen: je verbetert je lichaamshouding, maakt je (diepe) spieren sterker en stabieler, je maakt je wervelkolom sterker en soepeler en dat alles zonder fitnessapparaten en diëten. Pilates richt zich meer op de transformatie van je lichaam “je body” en is gestructureerd, waarbij flexibiliteit minder belangrijk is. Bij yoga daarentegen ligt de focus meer op je ademhaling en geestelijke gesteldheid “je mind”

Pilates en yoga is voor iedereen geschikt ongeacht leeftijd of leningheid. Door het beoefenen van pilates en yoga krijg je een full-body workout: sterke buikspieren, sterke benen, strakkere billen en armen en een kalmere geest! Je bepaalt zelf hoe intensief je de training wilt maken. We maken bij pilates gebruik van verschillende attributen, o.a. gewichten, ballen en dynabands.

Afvallen doe je pas als je meer calorieën verbrandt dan dat je binnenkrijgt. Pilates en yoga is een krachttraining waarmee je de vetverbranding/calorieën verbranding activeert. Na de training herstellen je spieren zich van de inspanning en dit herstel kost je lichaam veel energie/calorieën. Dus niet alleen tijdens de training verbrand je calorieën, maar ook daarna. Pilates en yoga beoefenen in combinatie met een gezond eetpatroon helpt je afvallen op de langere termijn.

Dus wil je strakker en lekkerder in je vel zitten, minder vet, een kalmere geest en meer zelfvertrouwen hebben, aarzel dan niet langer en kom naar Pilago Body & Mind Center!

 

a.u.b. log in om een bericht te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You cannot copy content of this page