Wat is een mandala

Vind je Mandala’s ook zo mooi? In het Sanskriet betekent mandala cirkel. Dit symbool vertegenwoordigt ook de cyclus van het leven en je heelheid in  het universum In de yoga staat het voor de eenheid van je ziel met je lichaam en geest. Meestal is een mandala rond en kan heel eenvoudig zijn maar je hebt ze ook met zeer complex patronen. Ze kunnen ook  verschillende vormen hebben. Mandala’s zie je in veel culturen terug bijvoorbeeld bij de Indianen uit Navajo en natuurlijk ook bij de boeddhistische monniken. Ze worden vaak voor spirituele rituelen gebruikt. Ze worden gezien als kosmische diagrammen die je helpen bij je ontplooiing en spirituele groei. Je verbinding met het geheel.

Waar vind je nog meer mandala’s

Heb je wel een naar een bloem gekeken of sommige planten die hebben ook veel weg van een mandala. Zelfs een spinnenweb lijkt erop. Of nog iets dichterbij, je cellen in je lichaam, maken ook een onder de microscoop ook spectaculaire  mandala’s. Overal zie je mandala’s zowel in de natuur als in de dingen die we maken en in jezelf kijk maar eens in de poppetjes van je ogen

Hoe kan je een mandala zien

Je leven is als een mandala, een enorme, grenzeloze cirkel. Je staan in het midden van je eigen cirkel, en alles wat je ziet, hoort en denkt vormt de mandala van je leven. Dus alles wat in je mandala verschijnt, is een manier om te ontwaken.

 

De mandala wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Misschien omdat ze ongelooflijk behulpzaam zijn bij meditatie en genezing. Ze werken helend tegen angst en depressie. Ze kalmeren je en ze zijn zo mooi.

Wordt lid bij Pilago

Wil je een workshop doen waar je leert stralen en groeien?

Kijk in de workshop agenda

 

a.u.b. log in om een bericht te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You cannot copy content of this page