Angst overwinnen en Yoga

Na bijna anderhalf jaar onder druk te zijn gezet door het Covid-19 virus zie je, dat iedereen door angst voor het onbekende in beslag wordt genomen. Wanneer je je leven leidt vanuit angst voor wat er wel of niet gaat gebeuren, kan het ervoor zorgen dat je jezelf niet de kans geeft om te ‘zijn’ en om te genieten van waar je op dit moment bent. De angst ontneemt je vreugde te ervaren in je leven. Je leeft dan in verkramping.

Je gelukkig voelen, is een trillingsniveau (frequentie) die je uitstraalt naar anderen en jezelf, hierdoor krijg je het geluksgevoel terug van anderen. Wat je in je lijf voelt, krijg je altijd weer terug van je medemens. Dus in plaats van het onbekende te vrezen, kun je jezelf open stellen om het gevoel van geluk te ervaren.

 

Dus elke keer als je in je gedachten een negatieve spiraal waarneemt, zal je negatieve energie ook negatieve mensen aantrekken. Wil je geluk vinden en angst overwinnen, zul je bij jezelf moeten beginnen. Elke keer als je zegt dat je niet gelukkig bent en erover klaagt, zal je trillingsniveau naar beneden gaan. Als je je gedachten naar de mooie dingen in het leven omzet en je dit blijft affirmeren dan zal je trillingsniveau weer verhogen en zal je weer liefde, geluk en vrede aantrekken. Je hart openen en de muur afbreken die je zelf gemaakt hebt, zal je ook veel mooie gevoelens opleveren. Dit zal je helpen je goed en liefdevol te voelen naar jezelf en naar anderen toe. Misschien kun je dan ook in liefde kijken naar anderen die vanuit angst leven, zonder dat je er aan mee hoeft te doen.

Vraag jezelf als je de angst voelt opkomen: ‘Klopt het ‘echt’ wat ik denk of is het mijn angst die ik laat spreken? Gaat het echt gebeuren of is het mijn angst die ik laat spreken?’ Je zult zien dat het niet altijd meteen een gevoel van angst ‘hoeft’ op te roepen. Je kunt eerst in mogelijkheden gaan denken. Soms is een verandering van richting een beter pad om te gaan lopen. Angst ontstaat, omdat je geen controle over een omstandigheid hebt en je niet weet wat je nieuwe weg zal zijn. Het onbekende geeft angst en dan kan de lading erg groot worden.

 

Wat er in je leven ook gebeurt, er zijn altijd oplossingen. Als je angst ervoor zorgt dat je leven niet meer leuk is, ga dan professionele hulp zoeken. Bij Pilago hebben we een coach die ook familieopsteller is en we geven ook brainspotting therapiesessies. Dit zijn een paar manieren hoe je je mindset kunt veranderen. Wat ik zelf doe als ik angst voel, is mijn yogamat pakken en een yin-do les doen, deze yoga vorm balanceert al mijn gedachtewervelingen en brengt ze tot rust.

Wil je lessen volgen bij Pilago?
Dat kan volg dan de link ⬇️

Een gratis proefles volgen

Lid worden

Wil je een workshop doen waar je leert stralen en groeien?

Kijk in de workshop agenda

 

a.u.b. log in om een bericht te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You cannot copy content of this page