Verantwoordelijk voor je eigen geluk.

Zover ik weet is iedereen op zoek naar geluk, niemand uitgezonderd. Heb jij het gevonden? Grappig eigenlijk dat we aan het zoeken zijn naar iets wat eigenlijk gewoon in je zit, maar hoe kun je het aanboren? Heel simpel eigenlijk; verantwoordelijkheid nemen voor je persoonlijke pad en niet iedereen en alles de schuld geven van je ongeluk. Je geluk hangt af van hoe je in het leven staat en dat je bij jezelf kan blijven ondanks alles wat er om je heen gebeurt.  

Maar is dat wel zo makkelijk?

Soms gebeuren er dingen die je echt hard raken zoals je baan kwijtraken. In theorie is het zeker ook dan mogelijk ondanks je nare omstandigheden.

Maar hoe dan?

Het heeft ermee te maken hoe je ‘omstandigheden’ binnen laat. Je kan er een heel groot probleem van maken in je gedachten en denken dat het het einde van de wereld is. Of je kan ook denken dat je een nieuwe kans krijgt om een gave baan te vinden die je veel beter ligt. Dus hoe pak jij je problemen op? 

Als je je negatieve baas als een obstakel ziet, voel je je boos en gefrustreerd; als je je baas ziet als ‘iets wat je nodig hebt om te leren hoe je ermee om kan gaan’, ervaar je een gevoel van kalmte.

Overgave

Je zal zien dat er elke dag problemen langs zullen komen die niet zo erg zijn. Met deze problemen kun je overgave oefenen en je geluk voelen, gewoon omdat het kan. Als het regent en je bent het een beetje zat al die regen, kun je dit omzetten in een positieve gedachte. Bijvoorbeeld; ik zit droog binnen en heb een heerlijke kop thee. Misschien heb je een gesprek gehad met een vriendin dat stroef verliep. Voel je je geïrriteerd? Kun je het even laten voor wat het is en de volgende dag er in liefde op terug komen?

Train jezelf

Realiseer je dat veel van de pijn waar je mee te maken hebt in je leven eigenlijk je eigen gedachten zijn die er een eigen verhaal van maken. Het is belangrijk dat je leert om je negatieve gedachte om te zetten naar een meer positieve gedachte. Vertrouwen hebben dat alles gaat zoals het moet en een zekere overgave beoefenen. Je niet druk maken over gebeurtenissen die je niet kan veranderen is het begin van een gelukkigere zelf.

Blijf jezelf trainen om je niet te hechten aan nare situaties en je met positieve gedachten bezig te houden. De zon schijnt altijd achter de wolken en een regenwolk gaat altijd ook weer weg het is allemaal maar tijdelijk. Zo is het ook met je gedachten; als je een week verder bent met positieve gedachten dan lijkt het allemaal erg ver weg.

Een oplossing

Patanjali is degene die de yoga Sutra’s heeft geschreven. Die leren je om met yoga, ademhaling en meditatie te trainen om weer een gelukkiger mens te worden. Bij Pilago willen we je hierin ondersteunen kom een gratis proefles doen

Wil je lessen volgen bij Pilago?
Dat kan volg dan de link ⬇️

Een proefles volgen

Lid worden

Wil je een workshop doen waar je leert stralen en groeien?

Kijk in de workshop agenda

 

a.u.b. log in om een bericht te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You cannot copy content of this page