Go with the flow: met de natuur mee bewegen

reset je geest

Voel jij je soms ook zo afgeremd, geblokkeerd, gehinderd? Is het ook telkens dezelfde hindernis die je maar blijft tegenkomen? Of heb je het gevoel dat je eigenlijk vooral jezelf in de weg zit? Dan is het belangrijk om je blik eens naar binnen te richten en te checken of jij wel in lijn bent met jouw eigen innerlijke natuur.

Veel van onze moderne problemen zoals stress, burn out, angst en het gevoel niet goed genoeg te zijn, komen voort uit een manier van leven die niet past bij wie we werkelijk van binnen zijn.

We werken te hard, zitten te veel, eten ongezond en gedragen ons vaak alsof we meer een robot dan een mens zijn. We moeten zo veel, zo vaak. Vaak denken we dat dat vooral komt vanuit onze omgeving, dat een ander iets van ons verwacht. Maar als we eens eerlijk naar onszelf kijken, dan zijn we meestal net zo vaak onze eigen gevangenbewaarders. Want ook wij willen een mooi huis, een leuk gezin, fijne vakanties naar spectaculaire bestemmingen, een coole baan die goed verdient. We willen allemaal meedoen en erbij horen. Maar… is dat eigenlijk wel waar? Is die gedrevenheid eigenlijk wel onze echte natuur?

Want het is toch ook heel bijzonder dat we in de ratrace waarin we leven ook zoveel overbelaste mensen zien. En wie van ons is er niet vaak oververmoeid geweest door de combinatie van gezin, werk en ook nog een leuk sociaal en privé leven willen hebben?

Dé remedie tegen stress, overspannenheid, burn out en oververmoeidheid is zelfkennis. Leren wat jouw natuurlijke manier van zijn is en dan doen wat bij jou en jouw energiesysteem past. Weten wanneer je daadkrachtig kunt zijn (yang) en wanneer je je hebt over te geven aan dat wat het leven je te bieden heeft (yin). Of zoals een van mijn trainers ooit zo mooi zei: “Als je een perenboom bent in een appelboomgaard en je probeert de hele dag appels te maken, dan heb je stress en zul je je nooit goed genoeg voelen. Want het zal je nooit lukken, je bent immers een perenboom. Die maken geen appels”. 

Yoga, ademwerk en systemisch werk (familieopstellingen) helpen je om te ontdekken wie je van binnen werkelijk bent. Ademwerk brengt je aandacht naar binnen en je lijf tot rust, yoga leert je je lijf te kennen en ervaren en te voelen waar je spanning vasthoudt en waar je meer ruimte kunt maken in je lichaam. Systemisch werk helpt je diep te leren voelen en op energetisch niveau te ervaren waar jouw energie niet stroomt en verborgen verhalen je levensenergie blokkeren. 

Vanaf deze zomer helpen Christel en Esther je ieder seizoen met het verdiepen van je zelfkennis, door je in contact te brengen met je lijf en je energiesysteem. Om zo weer in de flow van jouw eigen levensstroom te komen. 

We organiseren ieder seizoen een dagworkshop die je helpt om je eigen innerlijke natuur te leren kennen én met het ritme van de natuur mee te bewegen. Daarbij houden we de Keltische kalender zoveel mogelijk aan. Deze traditionele kalender is gebaseerd op de maan, de zon en de natuurlijke seizoenen. Per seizoen werken we met de bijbehorende elementen uit de Chinese geneeskunst en de lessen uit de natuur.  Zo is er genieten en oogsten in de zomer (vuur), loslaten in de herfst (aarde), rust en plannen in de winter (metaal/water), groeien in de lente (vuur). Tijdens deze dagen werken we met yoga, ademwerk, visualisaties en opstellingen. 

Het gaan magische dagen worden. Houd de website in de gaten voor de volgende seizoenen.

Deze blog is geschreven door

Esther van der Wijk
Esther van der Wijk

a.u.b. log in om een bericht te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You cannot copy content of this page