Liefde wil je voelen

Er zijn verschillende soorten liefde en alles is met je hartcentrum verbonden. Waar op de wereld je ook bent als je mensen vraagt waar je liefde voelt dan zeggen ze in hun hart. Liefde is een warm, veilig en gedragen gevoel wat je voelt in je borst. Je Hart is het orgaan wat verbonden is met het Vuurelement en je hartchakra. Dus hoe goed je liefde kan voelen, ontvangen en uitdrukken in je dagelijks leven zal zich uiten in de gezondheid van je vuurelement.

CV 17 laat stress en angst wegsmelten en ontwikkeld het geven en ontvangen van liefde. Het is ook het alarmpunt van je hart

Het Vuurpunt dat in het midden van de borst ligt, is Shanzhong. Het ligt op de Ren Mai (conceptievat) en is het alarmpunt voor de hartbeschermer. Dit is waar de shen, de geest van het hart, verblijft. Het valt samen met het hartchakra of hartcentrum en is de plek waar we onze hartgevoelens het meest voelen. Het is waar we het aangenaam warme gevoel voelen als we verliefd worden en ook waar de pijn wordt gevoeld als ons hart gebroken is.

Liefde activeren.

Shanzhong is een punt dat de shen activeert. Het vergemakkelijkt de communicatie van gevoelens van het hart naar buiten en helpt de geest tot rust te brengen wanneer de persoon uitgeput of verraden is door relaties. Als het hart koud is geworden, opent het de Hartbeschermer voor nieuwe mogelijkheden om met anderen om te gaan.

Op fysiek niveau activeert dit punt Qi in de borst, wat zowel het hart als de longen beïnvloedt. Het helpt bij beklemming op de borst, chronische hoest en kortademigheid. Omdat het ook rebelse Qi in de middelste brander onderdrukt, helpt het bij brandend maagzuur en zure reflux. Het maakt het geven van borstvoeding makkelijker en helpt bij borstontstekingen.

Geen garanties maar wel beter.

Jammer genoeg geeft dit punt geen garantie dat je de liefde van je leven zult vinden, maar het kan je wel helpen om het kanaal te openen voor het uiten van je gevoelens en voor het geven en ontvangen van liefde. De yoga lessen van ahimsa, het 4e chakra en Yin-Do  kunnen ook je hart openen om je liefde te laten voelen.

 

Wil je meer weten en leren over je hartchakra?

Leren hoe ook de meridianen en de yama’s en niyama’s betrokken zijn bij de chakra’s. En verschillende yoga lessen volgen die de 4e chakra in balans brengen? Word lid van onze online yoga platform en krijg de volledige chakra cursus.

a.u.b. log in om een bericht te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You cannot copy content of this page

%d bloggers liken dit: