Duivelsklauw

Dat er met de Duivelsklauw zulke buitengewone resultaten te bereiken zijn bij pijnbestrijding is bij de inheemse bevolking reeds zo’n 250 jaar bekend. Naast pijnbestrijding gebruiken de inheemse stammen de plant ook voor lever-, gal-, nier- en blaasaandoeningen, als bitterstofplant.

De geneeskracht van de duivelsklauw plant bevindt zich in de wortels. Aan de wortels kan je zien waarom het deze naam heeft gekregen. De wortels werken als pijnstiller, ontstekingsremmer en vocht afdrijver. Het is een plant dat in Zuidwest Afrika groeit in de Kalahari woestijn. Het wordt door de plaatselijke medicijnmannen al eeuwen gebruikt als pijnstiller maar ook bij het verlagen van koorts, bloedziektes, indigesties en als laxeermiddel. Het is in Europa in de holistische geneeskunde een veel gebruikte wortel.

Duivelsklauw werd in Europa geïntroduceerd door de franse apotheker Georges Sens-Olive, die ook een toxicologische studie van de plant heeft gemaakt. Snel na de introduktie is Duivelsklauw onder de franse fytotherapeuten uitgegroeid tot het middel van eerste keuze bij de behandeling van gewrichtspïjn en rheumatische aandoeningen in het algemeen.

Tot de pioniers bij het onderzoek naar de werking van Duivelsklauw behoren o.a. Dr. Belaiche uit Frankrijk, specialist op het gebied van fytotherapie en aromatherapie, en R. Kampf uit Duitsland, die beiden de goede werkzaamheid konden vaststellen. Bij de Duitse klinische studies bleek dat de plant ontstekingwerende eigenschappen heeft, die volgens het onderzoek vergeleken konden worden met die van fenylbutazon en cortison.

De pijnstillende werking van Duivelsklauw werd eveneens in dit onderzoek vastgesteld, tezamen met een cholesterolverlagende werking en een vermindering van de hoeveelheid urinezuren in het bloed. Dit laatste is vooral van belang voor patiënten met jicht-klachten en degenen die teveel vlees nuttigen, waardoor het urinezuurpeil stijgt en dus de kans op gewrichtspijn toeneemt.

Harpago serum is gemaakt van de duivelsklauw wortel bij pijn aan je gewrichten geeft het een enorme verlichting. Natuurlijk weer een prachtig product van Bashya en helemaal biologisch en vegan

 

a.u.b. log in om een bericht te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You cannot copy content of this page