Yoga en focus

Heb je dat ook dat je soms naar de keuken loopt of misschien in de supermarkt en je niet meer weet wat je daar nou aan het doen bent? Nou ik wel!

Ik kan er wel om lachen want dan doe ik weer veel te veel tegelijk en maar denken dat ik nog veel meer kan doen op dat moment. Dat is natuurlijk niet zo. Je lichaam geeft je een hele leuke hint dat alles in je hoofd weg is. En als je nog niet wilt luisteren, creëert het mist.

Een fijne manier om de mist te laten wegtrekken is een meditatie gaan doen. Dit kan een yoga beoefening zijn of een meditatie, zittend of liggend, aan jou de keus natuurlijk. Een van de oefeningen die je hoofd activeren is de tang, die zie je hiernaast. Verder kan je de link volgen hierboven voor oefeningen of schrijf je in bij pilago-online

Water

Waar je verder nog even naar kan kijken is of je genoeg gedronken hebt. Je weet eigenlijk wel dat het belangrijk is om genoeg te drinken maar weet je eigenlijk waarom? Te weinig drinken leidt namelijk tot uitdroging, waardoor je concentratie en je geheugen gaat haperen.

Er is onderzocht dat een uitdroging van 2% al zorgt voor een verlaging van je denkprocessen. Dit komt omdat je vocht nodig hebt voor de toevoer van bloed naar je hersenen. Dus 1,5 liter water drinken elke dag is een must. Het helpt als je een fles water in het zicht plaatst, dan hoef je er niet steeds bewust aan te denken. Vind je het saai om water te drinken? Geef je kraanwater dan een extraatje door er een schijfje sinaasappel, citroen, limoen of komkommer bij te doen! Mmmm lekker!

Omega-3

Wist je dat omega-3 vetzuren ook invloed hebben op hoe je brein functioneert? Dit kan je vinden in bijv: vette vis, tofu, sojadrink, noten en zaden. Een onderzoek heeft aangetoond dat door omega-3 vetzuren te eten je geheugen verbetert, je slimmer wordt en je korte termijn geheugen wordt gestimuleerd.

Een hele fijne yoga 🧘‍♀️ oplossing 💕

Wil je lessen volgen bij Pilago?
Dat kan volg dan de link ⬇️

Een gratis proefles volgen

Lid worden

a.u.b. log in om een bericht te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You cannot copy content of this page