Emotioneel afhankelijk

Hoe afhankelijk ben je? Laat jij je geluk afhangen van wat een ander van je vindt of hoe aardig je gevonden wordt? Het is moeilijk om gelukkig te zijn als je je geluk aan een ander overlaat. Niets is zo veranderlijk als de mening van je medemens. Het gaat erom hoe jij over jezelf denkt en dat je onvoorwaardelijk van jezelf houdt.

Ook pijn hoort erbij

Het betekent niet dat je dan geen pijn voelt als een ander je niet liefdevol behandelt, maar het helpt wel als je jezelf in een ander daglicht zet en dat het oordeel je hele leven niet op zijn kop zet. Het is fijn wanneer je geen goedkeuring of erkenning nodig hebt van anderen. Dat je in je kracht kan staan en stralen. Iedereen loopt zijn/haar eigen pad. Vertrouw erop, doe dit zonder oordeel, in balans en wees ervan overtuigd dat je het kan. Dit zal je een gelukkiger mens maken.

Hoe dan?

Kijk eens naar wat er allemaal gebeurt in je leven. Ook naar de gebeurtenissen die niet jouw schuld zijn. Neem jezelf dan waar in die situatie, haal je oordeel eruit en kijk of je je gevoelens en gedachten kan waarnemen. Het is dan van belang dat je alles kan laten zijn zoals het is. Niet alles kan je veranderen, soms is het gewoon zo.

verander Leer jezelf of oefen dit door het over je heen te laten komen. Je hebt dan meer controle dan wanneer je in je emoties verdrinkt. Je mag verdrietig zijn, boos worden en je uiten, maar laat het niet uit de hand lopen. Contempleer na de emoties, zodat je er niet in blijft hangen. Als je al je energie erin stopt, kun je weer afhankelijk worden van anderen, voel je je slachtoffer, hetgeen je dan weer uit je kracht haalt.

De verandering

Jouw emoties kan niemand anders dan jijzelf veranderen. Dit kan alleen als je jezelf niet als slachtoffer neerzet. Houd altijd in de gaten dat je niet de goedkeuring van anderen nodig hebt. Jij alleen weet wat je nodig hebt, niemand anders. Kijk of je je negatieve gedachten of overtuigingen kunt veranderen in positieve. Vertrouw op jezelf, je hart, je gevoel, je kracht en je eigen kunnen.

Een hele fijne yoga 🧘‍♀️ oplossing 💕

Een yin yogales geeft je rust, je lichaam ruimte en je adem de kans om in je buik te komen.

Kijk in de workshop agenda om meer mogelijkheden te krijgen om in je kracht te leren staan.

 

a.u.b. log in om een bericht te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You cannot copy content of this page