Yoga geheim 3

Wil je wel beginnen met online yoga te volgen, maar kan je jezelf er niet toe zetten? Dat hoor ik vaker.

Wanneer er fysieke lessen in de yogastudio worden gegeven en je hebt een abonnement,  ga je dan? Waarschijnlijk wel.

Het helpt om een vaste tijd met jezelf af te spreken en het niet in de lucht te laten hangen. Pak je agenda, kijk welke dag en welk tijdstip je het beste uitkomt. Het maakt niet uit of het ‘s ochtends, ‘s middags of ‘s avonds is, maar zet het VAST in je agenda en BEGIN!

Je zult snel merken dat als je er een vaste routine van maakt, het je goed zal doen zowel lichamelijk als geestelijk. Ik zet de tips hieronder op een rijtje en dan kan je thuis met yoga beginnen én het vooral volhouden!

  1. Plan een vast moment elke week dat je even tijd kan maken voor een yoga les. Kies een tijdstip waarop je niet gehaast bent en weinig kans hebt om gestoord te worden.
  2. Kijk of je een vaste plek kan inrichten om je yoga te doen en zorg voor genoeg ruimte. Zorg voor een redelijk rustige omgeving als je gaat voor rust in je hoofd.
  3. Kijk of je alle afleiding even uit kan zetten. Zet je telefoon uit/op stil en vraag je huisgenoten om je even niet te storen.
  4. Oefen met blote voeten op een yogamatEen dunne mat met anti-slip.
  5. Wees lief en eerlijk tegen jezelfAls een houding te lastig is, forceer jezelf dan niet. Kies er dan voor om het aan te passen of neem even de tijd om uit te rusten.
  6. Rol je matje uit en begin gewoon. Kort en vaak een yogapractice volgen, is veel beter dan heel af en toe urenlang te oefenen.
  7. Beloof jezelf om de eerste yoga les helemaal te doen, ook al ben je moe of heb je even geen zin meer.
  8. Stel vragen als je iets niet begrijpt of als je meer wilt weten over een bepaalde houding. Bel me, mail me, maar blijf niet met je vragen zitten.

  Zo, nu ben je klaar om aan
  je yoga avontuur te beginnen!

a.u.b. log in om een bericht te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You cannot copy content of this page