DIY Yoga props

Als je online met yoga begint is het enige wat je echt moet kopen is een goede kwaliteit yogamat verder kan je alles eigenlijk met wat creativiteit maken. Klaar om de handen uit de mouwen te steken met deze DIY-tips voor je eigen yogaprops?

Yoga blokken

Blokken helpen om in bepaalde houdingen verder of dieper te komen. Maar ook als je misschien nog niet zover nog kan komen helpen ze je om wat steun te bieden in je houding. Ze zijn meestal gemaakt uit foam, kurk of hout.

DIY Yoga blokken

Je kan boeken gebruiken gewoon uit de boekenkast probeer dan 2 boeken die even dik zijn of anders een pak gevacumeerde koffie

Bolster

Bolsters bieden ondersteuning in verschillende houdingen waardoor je de houdingen beter vol houdt. Ze worden in de Yin Yoga en de Yin-Do veel gebruikt.

DIY bolster

Een opgerolde slaapzak met touwtje in de vorm van een bolster maken. of verschillende dekens oprollen en dan ook met touw in de vorm brengen.

Riemen

Yogariemen helpen je als je soepelheid mist in in sommige houdingen deze zijn van stevig katoen gemaakt met een gesp

DIY Yogariem

Haal de riem uit een oude badjas of gebruik een lederen riem. Let er enkel op dat je riem niet uitrekt, omdat er zo een deel van de ondersteuning verloren gaat.

Deken

Gebruik een fleece dekentje of leg een stapel handdoeken op elkaar. Ze geven je de nodige steun en zijn lekker zacht.

Oogkussen

Ik hou er wel van om een oogkussen met een fijne geur om tijdens mijn Savasana helemaal tot ontspanning te komen met de zachte druk op mijn wenkbrauwen en oogleden.

DIY oogkussen

Vul een sok met rijst of droge bonen en naai het uiteinde dicht. Voeg wat gedroogde lavendel toe voor de lekkere geur. Je kan ook een sjaal, das of andere zachte stof over je ogen om ze af te schermen van het licht.

Meditatie kussen

Een meditatie kussen geeft je steun in voorover buigingen en alle meditatie houdingen. Ze zijn meestal gemaakt van katoen en gevuld met boekweitkaf.

DIY meditatie kussen

Je kan 2 of 3 kussens van de bank gebruiken, dit ligt eraan hoe hoog je je kussen wilt hebben.

a.u.b. log in om een bericht te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You cannot copy content of this page