5 yoga lessen die je leven echt zullen veranderen

Online yoga time

Ahimsa- Geweldloosheid

Ahimsa, yoga, online yoga studioAhimsa betekent geweldloosheid. Geweldloos zijn in geest, maar ook fysiek.

Geweld vermomt zich vaak en het uit zich dan in woorden, acties en zelfs in niet uitgesproken gedachten. Vaak zijn onze gedachten niet gericht en zijn we ons er niet van bewust hoe vaak we negatieve gedachten over anderen hebben.

Het onder controle brengen van woord en daad en echt het beste voor iemand wensen, is misschien wel een van de krachtigste en liefdevolste dingen die je in het leven kan doen.

Onze gedachten dicteren tenslotte onze acties, hoe subtiel deze ook zijn!

Satya- Waarheid

balansAls je vrijheid wilt vinden betekent dit dat je de waarheid moet zoeken, zowel voor jezelf als voor anderen. Omarm dus je innerlijke waarheid. Je waarheid en je geweldloosheid zijn een sterk paar die je in zachtheid naar jezelf laten kijken.

Hoe?
Kijk eens wat je doel is in je leven en wat je uit je leven uiteindelijk wilt halen. Dit betekent dat je keuzes moet maken die je diepste verlangens ondersteunen. Laat de leugens los die je jezelf vertelt en kijk wat jij nodig hebt. Zie ook je tekortkomingen en erken dat je ze hebt. Dit helpt je om je waarheid te kunnen omarmen.

En dit zal je helpen serieuze vooruitgang te boeken in de wereld!

Saucha- Netheid

water element, do-in yoga, yoga Wijk bij DuurstedeSaucha is puurheid van lichaam en geest, maar ook in je acties. Saucha leert je ook om in je kracht te staan.

Het is niet alleen belangrijk om lichamelijk schoon te zijn (ik hoop dat je dat bent), maar het is zeker nog veel belangrijker om je geest schoon te houden van emotionele gifstoffen zoals woede, angst, jaloezie, vooroordelen, hebzucht en haat. Deze vernietigende emoties zorgen ervoor dat je je vermogen om gelukkig te zijn ruïneert.

Het is dus goed om je gedachten te onderzoeken en te zuiveren. net zoals het goed is om je lichaam en omgeving schoon te houden.

Santosha – Tevredenheid

Santosha betekent tevredenheid en geluk vinden in elke omstandigheid.

In bijna elke vertaling van de Yoga Sutra’s wordt santosha vertaalt als het grootste geluk, de vreugde die niet kan worden afgenomen ondanks al je moeilijke momenten in het leven, door onrecht, ontberingen of door pech. Tevredenheid gaat eigenlijk over het accepteren van het leven zoals het is. Het gaat zeker niet over een perfect leven, maar over dat je leven je geeft wat je nodig hebt en je daar uiteindelijk geen controle over hebt.

Realiseer je dat alles kostbaar en vluchtig is in deze wereld, dus dankbaarheid voor wie en wat we hebben is de beste manier om door het leven te gaan.

Upeksha- Gelijkmoedigheid

Upeksha betekent gelijkmoedigheid, je vermogen om iedereen als gelijke te zien, zonder onderscheid te maken tussen jezelf en anderen.

Wat er ook gebeurt in het leven, er is altijd een gelegenheid om vriendelijkheid te beoefenen. Het is dan ook belangrijk dat je kalm blijft als het leven je uitdagingen geeft. Je weet ook dat je nooit alleen bent met je beproevingen, iedereen heeft ze. Het is dan mooi als je vanuit vriendelijkheid en dankbaarheid kan handelen.

Innerlijke kracht komt voort uit vriendelijkheid en dankbaarheid en geeft ieder van ons de mogelijkheid om op een goede manier op situaties te reageren.

Conclusie

Bij alles wat deze Sanskriet lessen/woorden je leren is er een algemeen goed en dat is dat je geaard moet blijven. Niet weglopen in je hoofd, maar vanuit je hele wezen dingen onderzoeken. Vanuit je hogere zelf weet je dat het zo is, maar we lopen dagelijks nog weg want het leven is af en toe best spannend.

Wees moedig en durf te leven!

Hatha yoga bij PilagoWil je ook de fysieke yoga lessen volgen om je doel te bereiken? Schrijf je dan in en word lid van ons yoga platform

a.u.b. log in om een bericht te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You cannot copy content of this page