Body and mind

Wist je dat je lichaam een geheugen heeft, welke je gemaakt hebt met je levenservaringen? Dit is zichtbaar door hoe je nu in het leven staat; je houding, je spierspanning, de manier waarop je praat enz. Dit zijn levenservaringen die je hebben gevormd en die soms best beperkend kunnen zijn. Sommige dingen heb je van je ouders gekregen omdat zij het dan weer van hun ouders zo hebben geleerd en dat kan fijn zijn, òf je kan er last van hebben en waar je last van hebt kan zich dan manifesteren als pijntjes, of ziekte als het te lang duurt. Maar ook trauma’s zoals bijvoorbeeld een aanranding kunnen je lichaam ernstig blokkeren. Het is nooit alleen je geest die ergens last van heeft maar je lichaam heeft er ook altijd last van.

Wat doen we normaal.

We zijn gewend dat als onze geest ergens last van heeft om dan professionele hulp te gaan halen bij een coach of psycholoog maar alleen praten geeft een tijdelijke oplossing als je je lichaam niet dezelfde hulp gunt. Dus alleen praten over een probleem of blokkade heeft zijn beperkingen. Het praten over problemen kan ook een strategie zijn om maar weg te blijven van de lichaamservaring oftewel de pijn die in je lichaam wordt gevoeld.

De weg naar BALANS

In de oosterse filosofie weten ze allang dat het belangrijk is om je lichaam te helen. Dit kan bijvoorbeeld op de Chinese wijze door meridiaan yoga (Yin-Do of Do-in) te doen om je meridianen te balanceren en te voeden om de levensenergie in deze meridianen weer op gang te helpen. Of op de Indiase wijze door je chakra’s te voeden en te balanceren. Beide manieren zijn goed om je lichamelijk te bevrijden van je blokkades om te worden wie je wilt zijn of wilt worden. 

Dit gaat in een tempo dat je aan kan en je voelt dan dat er dingen in je lichaam gaan veranderen door de yoga en de yogaleringen die je volgt. Het is dan ook fijn als je een dagboek bijhoudt zodat je je progressie kan volgen; doordat het geleidelijk aan gaat zul je het niet altijd opmerken. Maar het gebeurt en dan is het prettig als je na een jaar kan terug lezen wat er dan veranderd blijkt te zijn. Het zal dan een groot cadeau voor jezelf zijn dat je aan yoga bent begonnen en vooral dat je een stap in de goede richting hebt gezet.

a.u.b. log in om een bericht te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You cannot copy content of this page