Griep😟

Ik heb Corona. 🤨 Jeetje… dat is niet handig, ik heb nog zovéél te doen! 😟 Moet nog lessen opnemen, lessen maken voor bepaalde thema’s, teksten schrijven, webinar voorbereiden, nieuwsbrief maken, massages geven aan klanten, enz. enz.

Geen tijd!

Heb jij ook geen tijd en doe je dit ook al een hele poos? Dan zal je – net als ik – ook de kans hebben op griep. Je lichaam wilt nu even rust en je wilt hier niet naar luisteren. Je denkt dat je onmisbaar bent en dat je van alles nog moet. Maar is dat ook zo? Vergaat de wereld als je een stapje minder zet? Het is een mooi moment -als je toch in bed moet blijven- om te bedenken waarom je vindt dat je alsmaar door moet gaan zonder tijd van rust in te bouwen. Bij mij is de reden, dat ik bang ben dat mijn bedrijf het niet gaat overleven als ik er niet 300% voor ga. Weet je, die gedachte is voor mij moeilijk om te zetten, want er is nog geen zicht op verbetering in de Corona lockdown situatie voor het fysieke deel van mijn bedrijf.

Impact op je leven

Griep heeft een grote emotionele impact op je leven en Corona helemaal! Dit omdat je door de overheid in quarantaine geplaatst en opgesloten wordt en als je huisgenoten hebt in een slaapkamer alleen moet zitten. Emotioneel doet dit erg veel met je. Dan is dit wel een goed  moment om heling te gaan zoeken in jezelf. En ja, daar heb je wel invloed op, je kan namelijk vanuit je bewustzijn naar je griep kijken.

Rust is belangrijk

Door griep ben je tijdelijk uitgeschakeld en moet je de rust vinden die je hoofd en lichaam zo hard nodig heeft. Het kan zeker dat je weerstand voelt, omdat je niet kan werken en je je schuldig voelt (ik naar mijn klanten toe). Het niet kunnen uitvoeren van je zorgtaken en dat je daar dan op wordt aangesproken. Je dit ook daadwerkelijk niet kunt, maar je er wel een schuldgevoel over hebt (dit kan je ook als boosheid naar buiten hebben gebracht). Wat er eigenlijk aan de hand is, is dat je dan nog steeds jezelf niet overgeeft aan de heling die je jezelf kan gunnen i.p.v. stress door alles wat je nog moet doen van jezelf. Aanvaard dat je rust nodig hebt en zet alles even op pauze. Dat zorgt voor herstel van je systeem. Hierdoor zal je merken dat het ook eerder gebeurt.

Adem en reflecteren

Dit is een uitgelezen tijd, om als je er weer toe in staat bent, wat tijd te besteden aan je ademhaling. Je adem als die hoog in je borst zit, zorgt voor stress en dat wil je voorkomen.  Merk maar eens op als je emotioneel bent hoe je ademt. Leg je handen op je buik en adem naar je handen toe. Doe dit als je ziek bent vaak, het geeft je dan een moment van reflectie en het maakt je rustig om te kunnen slapen.

Praktisch

Griep is een virus die gepaard kan gaan met:

 • Koude rillingen
 • Heftige spierpijn. Raar eigenlijk dat je spierpijn krijgt. Spierpijn krijg je door je afweerstoffen die hun best doen om je beter te maken, handig al is het niet een fijn gevoel. Je witte bloedcellen sturen een bepaalde stof je lichaam in om je andere witte bloedcellen te waarschuwen voor het virus dat in je lichaam is binnen gedrongen. Door deze stoffen kunnen er ophopingen ontstaan in je spieren waardoor je last kan hebben van spierpijn.
 • Hoofdpijn heeft ook met je witte bloedcellen te maken zie spierpijn.
 • Vermoeidheid; is een teken dat het lichaam zwaar aan het werk is tegen het virus
 • Keelpijn
 • Hoest
 • Koorts is een afweersysteem van je lichaam om het virus te overwinnen, probeer daarom ook om dit niet te onderdrukken als het mogelijk is. Bij spierpijn kan je natuurlijk wel een paracetamol innemen en als het je slaap verstoort ook.

Gember

Wat heeft je immuunsysteem nodig om beter te worden? Gember: daar zitten veel antioxidanten in die helpen tegen ontstekingen en het is ook nog het meest gebruikte natuurlijke medicijn. 🙃 Ikzelf vind gemberthee erg lekker, maar hou je niet van gember, dan kun je ook een stukje verse gember op je huid plakken, daar waar de huid dun is op je pols of achter je oor. Nee echt, dit is geen grap!

Je kan gedroogde, maar ook verse gember gebruiken. Als je de keuze hebt, kies dan voor de verse variant. Gember heeft nog meer mooie eigenschappen die je misschien niet weet. Ik zet ze hieronder op een rijtje:

 • Tegen misselijkheid;
 • Tegen maag- en darmklachten door de reinigende werking;
 • Tegen maagpijn en kramp;
 • Verlaagt je bloeddruk;
 • Goed voor je huid, je kan een restje gember gebruiken voor een zelfgemaakte masker.
 • Verlaagt de slechte cholesterol in je bloed;
 • Het helpt je eetlust te verminderen, omdat gember ervoor zorgt dat meer voedingsstoffen uit je eten ook echt worden opgenomen in je lichaam.
  Stimuleert je spijsvertering;
 • Werkt reinigend op het lymfesysteem;
 • Is goed voor je doorbloeding en heeft ook een verwarmend effect op je lichaam.

Contra-indicaties

Bij galstenen kan het zijn dat je nog meer galzuur aan maakt, gebruik gember dan met mate❗️ Als je bloedverdunners gebruikt, is het goed om de arts te raadplegen of het voor jou ook goed is om elke dag gember te gebruiken. Gember verdunt je bloed namelijk.

Alles met mate, ook het gebruik van gember. Overdrijf niet. Er dient een balans te zijn in het gebruik van al je voedingsstoffen.

a.u.b. log in om een bericht te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You cannot copy content of this page