Karma yoga

Karma Yoga betekent; Onbaatzuchtig  geven en dienstbaar zijn aan anderen

Karma yoga is dus doen om niet, niets terug verwachten als je iets doet voor een ander, omdat je het kan. Een bekende karma yogi is Mahatma Ghandhi iedereen kent hem wel hij was alleen maar vriendelijk en hielp waar hij kon.

Volgens de Vedanta is er een onzuiverheid, ook wel mala genoemd, die er voor zorgt dat je de neiging hebt om te handelen vanuit eigen gewin. Dit komt omdat je roem, erkenning, respect en succes wilt hebben. Weet dat je meer bent dan een lichaam met emoties en de identiteit die je van jezelf gemaakt hebt. Er wordt in het hindoeïsme en boeddhisme over karma yoga gesproken als “iets wat van nature voorkomt”

Een voorbeeld uit de Bhagavad Gita

Krishna zegt: “Daarom, zonder gehecht te zijn aan de vruchten van activiteiten, moet je handelen als een kwestie van plicht, want door te werken zonder gehechtheid bereik je het Allerhoogste”.

Dus als je in staat bent om niet gehecht te raken hoe het resultaat wordt dan ben je echt onbaatzuchtig. Het doel van iedereen is dat je een wilt worden met lichtenergie, door dit te bereiken zal je vrede en een kalme geest leren ervaren.

Wordt lid bij Pilago

Wil je een workshop doen waar je leert stralen en groeien?

Kijk in de workshop agenda

 

a.u.b. log in om een bericht te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You cannot copy content of this page